Târgul de tehnologie CES 2020. Înfrumusețare virtuală și animalul de casă inteligent

×
Codul embed a fost copiat

Ediția din acest an a târgului de tehnologie din Las Vegas se dorește una cât mai ecologică.

Uriașul centru de conferințela care au loc principalele prezentări este alimentat cu electricitate furnizată de panouri solare instalate în deșertul din jurul orașului Las Vegas. Și este vorba despre una dintre cele mai mari instalații solare din Statele Unite.

Colegii noştri, Iulia Ionescu şi Silviu Calangiu, sunt la Los Angeles şi ne prezintă noutăţile din cea de-a doua zi a expoziţiei.

Dispozitivul care te ajută să ridici 90 kg cu două degete

 

Iulia Ionescu, corespondent ProTV: „Acesta este un dispozitiv care te ajută să ridici 90 kg de peste 100 de ori, folosind doar două degete. Este propunerea americanilor de la Delta”.

Citește și
porumbei palarii
Imagini virale. Mai mulți porumbei au fost dotați cu pălării minuscule
Ce arată o investigație despre „vulnerabilitatea premierului Ciolacu”

Este un exo-schelet gândit pentru personalul din aeroporturi. În special pentru transportul bagajelor de dimensiuni mari.

Tehnologia a fost prezentată pentru prima dată la CES, iar americanii susțin că începând cu anul 2021 ar trebui să începem să vedem astfel de sisteme în marile aeroporturi din lume.

Aplicația care te ajută să scapi în mod virtual de riduri

 

Iulia Ionescu, corespondent ProTV: You Cam Make Up este o aplicație care te ajută să scapi la modul virtual de ridurile pe care le ai. Poți să vezi și cum ai arăta cu o altă culoare de păr sau să încerci un machiaj mai îndrăzneț, iar la final îți faci o fotografie și o postezi pe social media.”

Aplicația este deja disponibilă în App Store și Play Store și este gratuită. Prezintă soluții de înfrumusețare bazate pe inteligență artificială. Îți recomandă inclusiv produsele de care ai nevoie pentru a obține un anumit machiaj sau o culoare de păr.

Aplicația care detectează starea de spirit și nivelul de încredere

 

Iulia Ionescu, corespondent ProTV: „Sistemul se numește Face Me și are o acuratețe de 99,9%. Cel puțin asta susțin producătorii săi și îmi analizează nu doar starea de spirit, ci și nivelul de încredere pe care îl am. Se vede că sunt puțin mai obosită. Încredere este undeva la 75% și ce îmi place este că un zâmbet face diferența. Dacă zâmbesc mă identifică drept o persoană care are între 25 și 30, iar dacă sunt mai supărată... iată! Oameni buni, zâmbiti mai des!”

FACE ME este un sistem de recunoaștere facială realizat în Taiwan. Este asemănător cu cel folosit în China pentru clasificarea și supraveghere video a populației. Oameni sunt identificați în fucție de vârstă, sex și preocupări. Astfel sunt identificați foarte ușor și cei care au antecedente penale și nu sunt lăsăți să cumpere bilete de avion.

LOVOT- un altfel de animal de companie

 

Iulia Ionescu, corespondent ProTV: „Vrei în brațe? Hai! Nu degeaba se LOVOT! Este disponibil deja aici, în Statele Unite ale Americii, dar și în China și costă în jur de 3000 de dolari.”

LOVOT este un altfel de animal de companie. Este dotat cu un sistem de recunoștere facială și își poate identifica oricând stâpânul, iar atunci când este luat în brațe toarce precum o pisică. Poate fi personalizat în așa fel încât să se integreze cât mai bine în familie.

Robotul care ajută la treburile casei

 

Roboţii de companie devin tot mai sofisticaţi şi pregătiţi să ne ajute la treburile casei. Poate că nu vor mânca pizza alături de noi, dar în mod sigur vor ajuta la prepararea ei. Ideea poate fi considerată un sacrilegiu de către tradiţionalişti, însă la târgul de tehnologie de la Las Vegas se văd primele rezultate şi sunt prezentaţi roboţi care au tot mai multe îndeletnici umane.

Jeff Gordon, Ubtech Robotics: „Acasă, mă aştept ca Walker să fie capabil să ofere orice serviciu necesar, fie că este vorba de făcut un pic de curăţenie, fie că e vorba de cărat unele obiecte mai grele, probabil chiar pe scări. Sau, dacă leneviţi pe canapea și vreți ca Walker să vă aducă ceva de băut, el poate deschide frigiderul și să vă aducă băutura.”

Specialiștii dau asigurări că roboții nu le vor lua slujbele oamenilor, pentru că în industria restaurantelor este nevoie de multă forță de muncă, iar roboții ar putea completa acest gol.
Pe lângă roboți, la Las Vegas s-au prezentat și inventatorii din domeniul muzical.

Pascal Joguet, inventator: „Aici am un dispozitiv de cântat la corzi. Un sunet de chitară. Un sunet bas. Dacă se conectează la un iPad pe care rulează aplicaţia, veţi vedea că dispozitivul este recunoscut de către aplicaţie. Şi pot schimba sunetele aici, de exemplu, şi să trec la chitară acustică. Şi când am încheiat acest cântec, pot schimba dispozitivul. Îl iau pe acesta. Este recunoscut de către aplicaţie. Şi acum pot să cânt la tobe.”

Dispozitivul care curăță încălțările după antrenamente sportive

 

Nu în ultimul rând, o firmă sud coreeană a prezentat un dispozitiv util pentru cei care fac sport. Când ajungeţi acasă după alergare, nu trebuie decât să puneţi în pantofi cele două sfere, iar acestea detectează umezeala şi, cu ajutorul unor mini-ventilatoare şi a razelor ultraviolete, vă curăţă încălţările, care vor miroși ca noi după acest tratament.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Întâmplare ireală la Hamburg! S-au auzit gemetele unei femei în timpul tragerii la sorți pentru grupele EURO 2024! Reacția sălii
VIDEO Întâmplare ireală la Hamburg! S-au auzit gemetele unei femei în timpul tragerii la sorți pentru grupele EURO 2024! Reacția sălii
Citește și...
Ultimele noutăți din lumea tehnologiei, prezentate în Las Vegas. Ce mașină a creat Sony
Ultimele noutăți din lumea tehnologiei, prezentate în Las Vegas. Ce mașină a creat Sony

Un prototip de maşină electrică de la o companie faimoasă, roboți inteligenți sau un televizor cu imagini care se rotesc după placul privitorului, sunt doar câteva dintre invenţiile prezentate la faimosul târg de tehnologie care are loc în Las Vegas.

Imagini virale. Mai mulți porumbei au fost dotați cu pălării minuscule
Imagini virale. Mai mulți porumbei au fost dotați cu pălării minuscule

Un anonim cu simțul umorului, dublat de foarte multă îndemânare și răbdare, s-a apucat să doteze porumbeii din Las Vegas cu pălării minuscule.

Recomandări
„Persoane cu insulină în bagaje / Fără mâncare”. Mărturiile românilor care au rămas blocați pe aeroportul din Munchen
„Persoane cu insulină în bagaje / Fără mâncare”. Mărturiile românilor care au rămas blocați pe aeroportul din Munchen

Peste o sută de români, plecați la muncă sau în vacanță în Germania, au rămas blocați pe aeroportul din Munchen, din cauza ninsorilor puternice și a viscolului.

EURO 2024: România, dueluri de foc în Grupa E, cu Belgia, Slovacia și câştigătoarea play-off-ului B. Programul meciurilor
EURO 2024: România, dueluri de foc în Grupa E, cu Belgia, Slovacia și câştigătoarea play-off-ului B. Programul meciurilor

Echipa națională de fotbal a României și-a aflat, sâmbătă, adversarele din grupele EURO 2024. Selecționata lui Edi Iordănescu va avea parte de meciuri tari în această rundă a turneului final.

Hamas nu va face niciun schimb de prizonieri cu Israelul până la încetarea focului în Gaza, dar Netanyahu nu depune armele
Hamas nu va face niciun schimb de prizonieri cu Israelul până la încetarea focului în Gaza, dar Netanyahu nu depune armele

Saleh Al-Arouri, numărul doi al Hamas, a declarat sâmbătă la postul de televiziune pan-arab Al Jazeera că nu va mai fi făcut niciun schimb de prizonieri cu Israelul până când nu va înceta focul în Gaza, relatează Reuters.