S-a lansat ”Discover Timiș”, o aplicație dedicată turiștilor care vizitează Timișoara


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 15 Septembrie 2018 07:26
Categorie: iLikeIT

Turiștii înlocuiesc tot mai des hărţile cu aplicații moderne. Potrivit unui studiu, aproape o treime dintre românii plecați în vacanță preferă să adune date despre locurile vizitate folosind telefonul mobil sau tabletă.

Iar Timișoara intră în categoria orașelor care pot fi descoperite și astfel.

Cei interesați au la dispoziție o aplicație, cu ajutorul căreia află totul despre atracțiile turistice.

Alvaro, turist spaniol: "Ne aflăm în faţa Muzeului de Artă, în Timişoară. Din aplicaţie putem afla câteva informaţii despre muzeu. Are o colecţie unică, ce include muncă şi obiectele personale ale pictorului Corneliu Baba."

Alvaro a venit de la Madrid și cutreieră Timișoară la pas. Are însă telefonul în mână și așa află povestea fiecărui loc pe care îl vizitează - la fel ca în străinătate.

Alvaro: "Cred că Bruxelles are o aplicaţie ca această. Uneori citesc bloguri de călătorie, alteori site-urile instituţiilor."

Ghidat de aplicație, la câțiva pași de muzeul de artă descoperă Casa Brück - una dintre cele mai fotografiate clădiri din oraș.

Alvaro: "Dacă dăm click pe ea, aflăm nişte informaţii. Construită în stil Art Nouveau, cu motive ungureşti."

Zen este din Singapore și nu se află pentru prima oară în țara noastră. De fiecare dată însă, pornește la drum cu temele făcute.

Turist: "Aveţi chiar şi evaluări, ceea ce e foarte bine, ca, în cazul în care am mai puţin timp la dispoziţie, să merg la cele mai populare. Este o idee fantastică şi cred că ar trebui aplicată în toate oraşele din România."

Dacă înainte vizitatorii erau nevoiți să le ceară indicații localnicilor, acum au istoria Timișoarei în.. buzunar.

Delia Barbu - director executiv APDT Timiș: ”Aplicația oferă celor interesați posibilitatea de a găsi informații, atât despre obiective turistice, cât și despre experiențe, fie că vorbim despre experiențe legate de istorie, cultură, gastronomie sau de cele legate de mișcare și sport."

Anul trecut, 125.000 de turiști străini au vizitat orașul de pe Bega.

Autoritățile se așteaptă însă că numărul lor să tot crească până în 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.

Aplicația se numește Discover Timiș și poate fi accesată de pe orice browser la adresa www.discovertimis.com sau poate fi instalată pe telefoanele Android și iOS.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!