Review Toshiba Portege Z830 - ultrabook la putere sporita. VIDEO si FOTO
Noua generatie de notebook-uri, denumita generic ultrabook, poate fi considerat raspunsul acestora in lupta tot mai apriga cu concurenta tabletelor, care - prin dimensiuni, portabilitate si performanta - ameninta sa-i cucereasca pe pasionatii de gadget.
Toshiba Portege 830 are doua variante: cu procesor i3/i5, memorie 4GB/6GB, hard disk 128GB/320GB. Amandoua au ecrane de 13.3 inch, cu o rezolutie de 1366 x 768, capabile sa redea continut full HD la 1080p.
Modelul cu procesor i5 testat, Z830, are o greutate de numai 1,12 de kg, adica o adevarata placere atunci cand este tinut in mana, cu doar 3 degete. Are o carcasa gri de magneziu, care incorporeaza perfect tastaura de tip fagure, iluminata din spate. Hard disk-ul de tip SSD isi arata din plin performanta, contribuind cu succes la un timp de boot-are a sistemului de operare cu pana la maxim 14 secunde.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Unul dintre plus-urile acestei variante de Portege este sistemul de economisire a energiei, care "stie" sa inchida automat activitatea atunci cand ultrabook-ul nu mai e folosit si - ceea ce este foarte placut - faptul ca atunci cand iese din stand-by o face extrem de repede, fara sa te mai enerveze cu timpii lungi de asteptare. De asemenea, atunci cand nivelul scazut al bateriei determina inchiderea automata a sistemului si salvarea, implicit, a sesiunilor de lucru pe hard-disk, pornirea si recuperarea datelor se face la fel de rapid, in doar cateva secunde.
Placa video este integrata, ca sa mareasca astfel durata de viata a acumulatorului, si face parte din seria Intel HD Graphics 3000. Cat despre autonomie, aceasta este foarte buna, atingand in jur de 7 ore intr-o activitate de browsing & office. Totul depinde insa de reglajul pe care il face user-ul si activitatea pe care o desfasoara. Un alt element demn de remarcat este faptul ca atunci cand este in modul "sleep", energia aproape ca nu se consuma, iar dupa cateva ore de "adormire", bateria Litiu Ion cu 8 celule are aproape acelasi nivel.Cat despre conectivitate, sunt acoperite toate nevoile, cu o singura exceptie: nu are bluetooth. In schimb este dotat cu: 2 porturi USB 2.0 si un port USB 3.0, o iesire audio, 1 VGA, 1 HDMI, 1 Rj-45, microfon si Gigabit LAN. De asemenea, are cititor de carduri, difuzoare sterea si camera web de 1,3 mp. NU dispune de tastaura numerica si, bineinteles, nici de unitate DVD, ca un adevarat ultrabook. In schimb, are modul UMTS/3G (HSDPA 14,4Mbps, HSPA Evolution 21Mbps / HSUPA 5,76Mbps) si wireless 802.11 b/g/n.
Pretul ... este unul pe masura. In Romania nu s-a lansat inca, insa se pot face comenzi pe anumite site-uri de specialitate, la un pret de 4.999 lei. De asemenea, de pe site-urile din UE poate fi comandat la un pret de 1.000 de euro (la ora redactarii acestui articol).
Concluzia: este un ultrabook care isi merita banii, cu un design minimalist, stilat (care aduce aminte de MacBook Air) destinat activitatilor de nivel mediu, situate intre gaming (versiuni nu foarte pretentioase de jocuri) si office/editare de baza.
Sursa: Cristian Matei, Pro TV
Etichete: review, ultrabook, Toshiba,
Dată publicare:
21-01-2012 15:46