O nouă declarație pe proprie răspundere introdusă în România, din cauza COVID-19. Poate fi completată online

Ultima actualizare: 04-07-2020 08:01

Persoanele care vin în România trebuie, încă de luna trecută, să completeze o declarație pe propria răspundere- iar acest lucru se poate face şi online pentru cei care sosesc pe aeroporturi.

Aplicația a fost făcută pentru cei care vin în România, pentru a ușura sosirile pe aeroporturi. Cei care aterizează aici își introduc datele solicitate, inclusiv adresa unde se vor izola la domiciliu, dacă este nevoie - adică dacă nu vin din statele aflate pe "lista verde".

Formularul online poate fi completat AICI.

Vor primi un cod pe care îl vor scana la un ghișeu și li se va printa formularul, pe hârtie. Asta pentru a evita cozile și contactul cu alte persoane. Formularul online a fost deja implementat la Aeroportul Otopeni şi la cel din Sibiu

Un astfel de formular, fie online, fie pe hârtie, este obligatoriu pentru oricine intră în România. Este vorba despre aşa-numita "declaraţie epidemiologică".

 

Cum se completează declaraţia

 

Pașii care trebuie urmați pentru completarea electronică a declarației epidemiologice de intrare în țară sunt următorii:

1. Se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet

2. Se completează datele solicitate de aplicație și se validează, apoi se trimite formularul;

3. Este important să se menționeze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu;

4. Ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicație;

5. Se tipărește declarația sau se scanează codul QR la ghișeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri și se ridică declarația de acolo;

6. Declarația se prezintă la ghișeele DSP.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO