Motivul neasteptat al prezentei agentiilor federale americane, la conventia hackerilor din Las Vegas
Agentiile federale americane i-au luat in primire pe hackerii adunati la o conventie de profil din Las Vegas. Dar nu ca sa-i aresteze, ci pentru a-i angaja.
Conferinta axata pe probleme de securitate din spatiul virtual este o unealta de recrutare atat pentru FBI, CIA, cat si pentru NASA. Anul acesta s-a discutat mult despre cat de vulnerabile sunt telefoanele mobile inteligente, pe care hackerii le pot controla de la distanta.
Nu doar hackerii si pasionatii de sisteme de securitate online au fost invitati la cea de-a 19 editie a conventiei din Las Vegas. Acolo si-au facut aparitia si multi reprezentanti ai unor agentii guvernamentale, veniti la vanatoare de hackeri talentati, care vor sa lucreze pentru FBI, CIA sau NASA.
Alegeri 2024
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu trei zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
Ahned Saleh, divizia Infractiuni cibernetice NASA: "Situatia a evoluat si conventia nu mai este locul de intalnire pentru comunitatea ilegala a hackerilor hotarati sa gaseasca un plan pentru a rasturna guvernul sau ceva asemanator".
Numai saptamana trecuta o companie de securitate a anuntat ca hackerii de la Anonymous scotoceau de cateva luni prin fisierele securizate ale Departamentului de Energie al Americii, Comitetului Olimpic International sau Natiunilor Unite. Semn ca spatiul virtual este in continuare extrem de vulnerabil.
Jeff Moss, consultant Departamentul de Securitate Nationala SUA: "Poti sa fii un hacker infractor sau unul erou".
Ahned Saleh, divizia Infractiuni cibernetice NASA: "Suntem aici pentru a ne face reclama, ca ei sa stie ca sunt si alte oportunitati cand e vorba de industria securitatii".
Mai ales ca atunci cand vorbim de frontiere virtuale, cine ar putea sa le apere mai bine decat chiar cei care le ataca si reusesc sa gaseasca portitele de acces?
Iar in ultimii ani, hackerii s-au reorientat catre telefoanele inteligente, arata cifrele. Sunt foarte multe programe care profita de portitele din sistemul de securitate si actioneaza de la distanta pentru a afla coordonatele prin GPS, a manevra camera de filmat, microfonul.
Cu programul potrivit, un hacker asculta ce vorbesti si iti citeste posta electronica. De cele mai multe ori, reuseste asta cu aplicatiile descarcate de pe internet la pachet cu virusi.