Moment de cotitură în domeniul tehnologiei. Avem prima dronă din lume care a primit certificare pentru zbor cu pasageri
Avem prima dronă din lume care a primit certificare pentru zbor cu pasageri. Este vorba despre modelul EH216-S, care este un sistem de vehicul aerian fără pilot la bord.
Certificatul de tip ("TC") a fost emis oficial de Administrația Aviației Civile din China ("CAAC"), potrivit unui comunicat de presă.
”Acest lucru demonstrează că modelul EH216-S respectă pe deplin standardele de siguranță și cerințele de navigabilitate ale CAAC și că EH216-S este calificat pentru a efectua operațiuni comerciale cu UAV-uri care transportă pasageri.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Fiind primul CT din lume pentru aeronave electrice fără pilot cu decolare și aterizare verticală ("eVTOL"), CT EH216-S nu numai că stabilește un punct de referință pentru certificarea navigabilității aeronavelor eVTOL inovatoare în China și în străinătate, dar reprezintă, de asemenea, o piatră de hotar pentru operațiunile comerciale cu UAM.” - se arată în comunicatul companiei chinezești.
Reprezentanții companiei din China susțin că, în timpul procesului de validare, drona EH216-S a fost supusă unor teste extinse de laborator, la sol și în zbor, în laboratoare de aviație profesionale și în locații de testare din mai multe locuri din China.
Aceste teste au inclus, ”fără a se limita la acestea”, performanța materialelor principale, rezistența structurală, rezistența la flacără, rezistența la coliziune, toxicitatea gazelor, condițiile de mediu ale echipamentelor și sistemelor, simularea software-ului, legăturile de date, stațiile de control la sol, funcționalitatea generală a sistemului, compatibilitatea electromagnetică, performanța în zbor și caracteristicile de stabilitate în zbor.
De asemenea, procesul de validare a analizat componentele, echipamentele și întreaga aeronavă pentru a detecta defecte prefabricate, defecte și interferențe atât în timpul experimentelor de laborator, cât și în timpul testelor de zbor.
În acest fel, siguranța, navigabilitatea, performanța, funcționalitatea, capacitatea de utilizare și fiabilitatea EH216-S au fost validate ”în mod complet și riguros” prin intermediul a peste 500 de elemente de testare specifice, peste 40 000 de zboruri de testare pentru reglaje și teste formale de validare a conformității care cuprind 65 de categorii majore și peste 450 de elemente de testare individuale.