Lawren, chatbot-ul gratuit care simplifică legislația românească. Cum poți avea acces la el și la ce întrebări poate răspunde
Inteligența artificială ne ajută să înțelegem mai bine legislația din România. Totul se întâmplă prin intermediul unui chatbot care poate fi accesat gratuit.
Este un instrument folositor care se numește Lawren și poate fi poate fi accesat oricând prin simpla creare a unui cont, cu date personale minime, un email sau parolă, pe https://lawren.ai/, explică avocatol Victor Buju.
Victor Buju, avocat: „Ne gândim la diverse dezvoltări. Momentan e un produs minimalist, care vrea să răspundă la întrebări”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Iulia Ionescu: „Ați reușit să antrenați acest model bazat pe inteligența artificială, pe legislația din România, cât timp v-a luat să faceți asta?”
Victor Buju, avocat: „Adevărul e că e un produs care s-a dezvoltat de mai bine de un an. Interesant a fost faptul că noi a trebuit să transpunem și să codăm procesul cognitiv al avocaților. Adică noi luni de zile aveam un jurnal cognitiv în care transpuneam ce anume voiam, cum anume soluționam problemele, iar programatorii noștri foarte talentați preluau respectivele gânduri și încercau să transpună flow-ul de decizii pe care noi le luam în mecanica AI-ului”.
Iulia Ionescu: „Înțeleg atunci că încă mai poate fi antrenat”.
Victor Buju, avocat: „A da, este este un bebeluș nou-născut care va crește, sperăm mare. Este un copilot de avocat sau o busolă pentru oameni care nu știu să se ghida”.
Platforma este gândită să memoreze sau să actualizeze conversația purtată. Dacă nu este explicit răspunsul, el poate elabora.
Iulia Ionescu: „Ne poate răspunde la o piață foarte largă de de întrebări și de domenii de domenii din zona juridică?”.
Victor Buju, avocat: „Da, nu este un generalist, cum sunt cele pe care le-am observat și care au creat foarte multă vâlvă. Este acum proiectat să răspundă exclusiv răspuns la chestiuni juridice”.
Iulia Ionescu: „Ce îmbunătățiri ați adus voi față de ce ați observat că există deja pe piață, de ce au creat alți specialișți juridici, să spunem, sau din zona aceasta de tehnologie?”
Victor Buju, avocat: „Motivul pentru care a apărut a fost că am observat de-a lungul experiențelor noastre că oamenii nu au o înțelegere a logicii juridice”.