Invențiile de la târgul internațional dedicat tehnologiei de la Barcelona. Care au fost principalele atracții

Ultima actualizare: 30-06-2021 10:50

Aparatul de cafea care funcţionează doar dacă te uiţi la el și mașinile care pot fi conduse de la distanță, sunt câteva dintre noutățile de la târgul internațional dedicat tehnologiei de la Barcelona.

Guvernul regional al Cataloniei vrea să pună la punct un program menit să reducă numărul accidentelor rutiere. Totul prin intermediul tehnologiei 5G. La standul dedicat acestei iniţiative, vizitatorii pot vedea o demonstrație cu o persoană care întâmpină dificultăți în timp ce se află în vehicul. Un operator preia controlul de la distanţă și parchează autoturismul.

Daniel Marco, director general al Digital Economy of Catalan Government: "În viitor vom putea avea o mașină conectată la tehnologia 5G și, dacă aveți probleme pe drum, puteți beneficia de asistență de la un centru de control de la distanță. Oamenii aflaţi acolo pot prelua controlul mașinii și vă pot salva de pe drum."

Tehnologia este folosită şi pentru a analiza mișcarea și sunetul unui muzician în timp real. Computerul urmărește notele muzicale redate de o vioară și îi permite interpretului să știe ce anume trebuie să îmbunătățească.

Fabio Ortega, cercetător la Universitat Pompeu Fabra for Keynote: "Ideea produsului e să îi poată oferi un feedback detaliat muzicianului pe măsură ce cântă, mai ales atunci când e departe de profesorul său."

Această companie a venit cu o alternativă pentru carne şi a adus în fatza vizitatorilor o imprimantă 3D care "prepară" diverse feluri de mâncare. De pildă, această friptură fără carne, gătită în văzul tuturor.

De la târg nu puteau lipsi cele mai noi gadgeturi în materie de realitate virtuală. Evenimentul îşi închide porţile mâine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO