iLikeIT. Site-urile de unde puteți afla informații sigure și verificate despre Covid-19

29-12-2020 10:10


Cel mai folosit instrument în această perioadă dificilă, pentru obținerea de informații despre pandemia de Covid-19, este internetul, însă, din păcate, nu toți utilizatorii știu să facă diferența între site-urile de încredere și cele cu ”fake news”.

Iulia Ionescu vă prezintă la iLikeIT o listă de website-uri cu informații oficiale, verificate și din surse sigure, privind noul coronavirus, respectiv virusul Sars-Cov-2.

Toate aceste site-uri sunt de încredere, fiind dezvoltate și administrate fie de autoritțile române, fie de cele ale Uniunii Europene.

-► #ROVACCINARE - este Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Aici găsim informații despre vaccin și campania națională de vaccinare, inclusiv cum ne putem programa online pentru vaccinare, atunci când campania o să ajungă în etapa a 2-a sau a 3-a, care sunt destinate pentru populația cu grad de risc ridicat și populația generală.

-► ȘtiriOficiale.ro - este un site dezvoltat de Code for Romania în parteneriat cu Guvernul României, DSU și Autoritatea pentru Digitalizarea României, unde sunt publicate toate comunicatele oficiale, hotărâri și legislație despre Covid-19.

-► Re-Open EU - este un site administrat de Uniunea Europeană unde puteți găsi informații actualizate despre situația provocată de noul coronavirus în țările membre. Site-ul oferă, de asemenea, informații cu privire la restricțiile în vigoare, inclusiv cerințele privind carantina și testarea pentru călători și dispozitivele mobile cu coronavirus de urmărire și de avertizare. Aceste informații vă ajută să vă planificați călătoria în Europa, în condiții de siguranță și sănătate.

-► Corona Tracker - este un proiect comunitar susținut de peste 460 de voluntari din toată lumea, de la oameni de știință, medici, designeri UX/UI, dezvoltatori full-stack, până la publicul larg. Este un portal care permite publicului să fie la curent cu ultimele știri despre evoluția COVID-19, colectând în același timp date pentru analiza. Întregul conținut este selectat manual, filtrat și actualizat de voluntari, care se asigură, în acest fel, că sunt folosite surse de încredere, fără știri false.