iLikeIT: MiiPC, calculatorul care ii ajuta pe parinti sa-si controleze copilul de la distanta
De luni incepe scoala si tragem cu totii speranta ca urmasii nostri ne vor face si mai mandri cu rezultatele la invatatura.
Unii vor reusi in timp ce altii vor cauta mereu scuze ca sa piarda vremea. Si pentru unii si pentru altii exista solutii destepte din internet si tehnologie care sa ii tina pe traiectoria cea buna.
Tot mai multi credem ca scoala nu inseamna sa memorezi chestii complicate. Sa dai un Google ca sa afli cand a domnit Stefan cel Mare nu este insa o dovada de inteligenta. Poate si profesorii ar trebui sa genereze discutii despre astfel de subiecte in loc sa dicteze.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Dar sa vedem mai bine cum invatam mai usor cu ajutorul tehnologiei. Primul pas ar fi sa ne facem bine temele ca sa avem un subiect de discutie. Solutia pe care v-o aratam azi e ideea unui chinez pe care l-am intalnit la targul de la Berlin.
Omul nostru a transformat androidul intr-un calculator pentru copii. Sute de mii de aplicatii androide si tot internetul folosite asadar ca un calculator de birou. Daca stai sa te gandesti, e o idee foarte desteapta pe care copii o vor indragi iar parintii o vor alege din doua motive. Le reda controlul si costa putin. Vorbim despre MiiPC.
Ce fac copiii pe internet? Cat timp stau acolo? Cum se comporta? Sunt intrebari la care parintii au rareori raspunsuri complete si sincere. Insa, de acum, cu ajutorul lui MiiPC au o solutie care sa le redea control total.
Parintii ii pot crea foarte usor copilului un cont. De indata ce il deschide, copilul va putea folosi doar ce i se permite. Asadar, parintele trebuie sa instaleze aplicatiile si apoi sa aleaga pe care le va putea folosi copilul. Selectezi exact ce se vede si ce ramane ascuns.
Spre exemplu, poti deselecta Angry Birds de la distanta si aplicatia va disparea de pe ecran in 10 secunde. Copilul nu mai are pe ce apasa si nu poate instala aplicatii pentru ca totul este blocat.
Sa zicem ca sunteti la serviciu si scot telefonul mobil. Ai putea sa ai spre exemplu un iPhone si deschizi aplicatia de control. Poti sa vezi ca pe calculatorul de acasa se joaca Ninja Fruits. S-a jucat si prea mult Angry Birds. Asa ca poti sa il opresti. Ai trei optiuni. Poti opri aplicatia pe loc, sa il scoti din sistem ori sa il opresti complet. Asadar, o sa il opresti. Desigur, e mai bine sa il suni sa isi faca temele, altfel iti opresc calculatorul si abia apoi sa il opresti.
Asadar, el se joaca pe calculator iar tu poti stii ca se joaca si il pot opri de la distanta. Daca vrei sa limitezi totul, ii poti lasa active doar aplicatiile de scris si anumite site-uri. Poti sa alegi exact ce site-uri poate vedea, cum e Wikipedia, care ii vor aparea aici pe ecran daca ii sunt necesare pentru tema de casa. Apoi poti sa vezi si ce pagini de internet acceseaza.
Asadar e o chestie simpla. Un calculator de copii de 100 euro, parintele are control total daca asta isi doreste.