iLikeIT. Ce profit poti sa scoti din distractia dusa la rang de meserie, ca "gamer"

Ultima actualizare: 16-09-2013 06:52

Joaca poate fi si profesie, si mod de viata. O dovedesc gamerii profesionisti care castiga lunar mii de euro, in timp ce viziteaza tari de pe patru continente.

Cativa pusti au venit la Bucuresti pe banii guvernului din... Kazahstan ca sa se joace pe calculator. Viata pentru ei e o petrecere continua, sub supravegherea statului kazah. Guvernul de la Astana ii finanteaza si asteapta de la ei performanta. Dar nu ii lasa nesupravegheati.

Sunt cotati printre cei mai rapizi si mai bine organizati jucatori pe calculator din lume. Ce ii aduce in tara noastra? Cel mai important campionat de gaming al sezonului, care se desfasoara in acest sfarsit de saptamana la Bucuresti.

Sunt de doua ori mai rapizi decat un om obisnuit, iar asta se vede mai ales atunci cand se joaca. George Buhnici I-a invitat sa ii testeze pe terenul de laser tag. Comparati imaginile cu cele din jocurile pe calculator. Batalia a fost doar de incalzire. Adevarata competitie e in sala de antrenament, unde se transforma. Aici se termina joaca lor si incepe meseria.

Scrie in contract ca trebuie sa fie mai buni decat inamicii lor si castiga mii de euro pe luna in timp ce cutreiera planeta.

Markeloff:  "In 2010, am castigat 220.000 de euro. Partea mea a fost de 40.000 de euro."

In lumea lor, sa te numeri printre cei mai buni nu e usor. Au petrecut zeci de mii de ore in fata calculatorului. Iar lunile de antrenament de pana acum vor fi in zadar daca nu reusesc sa invinga in weekend echipe ca Ninjas in Pijamas, VeryGames sau Fnatic, pe care le-am cunoscut anul trecut.

Potul de anul acesta e de 7,500 de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO