iLikeIT. Jocul săptămânii este ”Persona 5 Strikers”, sută la sută japonez

Dată publicare: 13-03-2021 11:04
Dată actualizare: 13-03-2021 11:04


”Jocul săptămânii” la iLikeIT este ”Persona 5 Strikers”, un joc 100% japonez, cu personaje care aduc aminte de anime.

Este posibil să-ți placă dacă te-ai săturat de eroii tăi obișnuiți, din jocuri.

Îi dăm acum cu play... că poate ne prinde.

Ca definiție este un Role Playing Game și este un crossover… adică o colaborare între două studiouri din Japonia. Fiecare și-a lăsat amprenta pe jocul care se numește Persona 5 Strikers. Ca acțiune, 5 Strikers este așezat în timp la vreo 4 luni după acțiunea din Persona 5, așadar… Există un pic de legătură dar peste care poți să sari.

Este primul titlu Persona pe care-l joc și m-a făcut curios să încerc și altele mai vechi, evident…

Spuneam că jocul este puternic influențat de fiecare studio. Adică de la creatorii Dynasty Warrios au luat partea de hack and slash iar de la P-Studio au luat bătălia pe rând. Scuzați, în engleză e turn-based și sună mai bine.

Povestea e interesantă, nu doar prin acțiunea dar și felul în care este spusă, cu animații… Personajele sunt bine desenate, voci bune… Oricum, execuție Made in Japan veritabilă. Totul pleacă, evident, de la protagoniștii principali, care în loc să se bucure de o tabără de relaxare, ajung, din cauza aplicaței Emma, într-o clonă a orașului Tokyo. Și de-aici se încurcă toate și mai rău, ca să readuci totul la normal. Altfel, de ce ar mai face jocul dacă n-ai intrigă. Adică, n-o fi chiar Tetris.

M-am obișnuit greu cu acest turn-based dar în cele din urmă i-am prins mecanismul… Adică trebuie să gândești un pic mai bine la luptă și cum ajungi să învingi.

Persona 5 Strikers a fost lansat în luna februarie… Deși el e prin Japonia încă de la începutul anului trecut.. 279 de lei este prețul prin magazine și e pe Windows, Playstation 4 și Nintendo Switch.