iLikeIT: Cum puteti cumpara legal din strainatate produse la un pret mai bun ca in Romania

13-02-2013 12:10


Reviste, imbracaminte sau electronice. Toate sunt mai ieftine cu cel puțin 40% peste ocean. Multe magazine online din SUA nu expediaza in Romania, insa George Buhnici a gasit o solutie pentru aceasta problema.

Sa luam de exemplu site-ul Amazon. Dupa ce adaugam un produs in cosul nostru, vom descoperi ca apar cateva probleme, mai exact unele nu pot fi livrate.

Pentru a rezolva problema asta, ii "spunem" lui Amazon ca avem o adresa din SUA. Solutia este www.shipito.com si este un site care pune la dispozitia utilizatorilor trei depozite, doua in SUA si unul in Austria. In mod obisnuit, ei nu taxeaza pe abonament, ci pe colet. Din momentul in care iti faci un cont gratuit la ei, iti faci trei adrese postale.

"Eu am facut o adresa in California, una in Oregon si alta in Austria. Care este secretul din spatele lor? Statul Oregon nu percepe taxe de vanzari, iar atunci cand voi cumpara ceva din SUA si voi cere sa fie livrat aici, nu voi plati taxe de vanzare", explica George Buhnici.

Mai departe, www.shipito.com primeste coletele noastre, le pune pe un raft, iar de acolo vor trebui trimise pe adresa noastra in Romania.

Apoi putem apela la un serviciu postal, cum este de exemplu USPS. Problema apare in momentul ridicarii coletului: poti sa ceri livrarea acasa, printr-o firma de curierat, care va plati la vama taxele pentru tine, sau poti sa le ridici de la posta.

Pentru telefoane sau calculatoare nu exista taxa vamala, asa ca veti plati doar TVA-ul.

Taxe vamale SUA:

0% - laptopuri, calculatoare, telefoane mobile, parfumuri, CD-uri (blank), carti, reviste
2% - casti
2,7% - baterii
6,5% - carcase plastic
2,9% - ochelari

La cumpararea unui obiect obisnuit, economia este de 15-20%. Aveti grija insa ca respectivul colet poate fi verificat la vama si luati in calcul si partea de garantie.

Alte site-uri de pe care puteti gasi produse la preturi foarte bune sunt:

www.bestbuy.com  - electronice

www.zappos.com - imbracaminte