iLikeIT: Cum poti "impusca" cele mai bune fotografii cu veverite folosind camere cu pret accesibil
Numai azi nu e maine si incepe sfarsitul saptamanii. Si ce activitate mai placuta este pentru un pasionat de animale salbatice decat o vanatoare… de poze?
Desigur, nu pot "impusca" cele mai bune fotografii cu veverite, spre exemplu, daca nu ai si camera potrivita.
Pasionatii amatori de fotografie stiu ca un aparat bun este de obicei mare si scump. Cateva dintre cele mai noi camere compacte promit insa performante similare la un pret accesibil.
Multe dintre ele se lauda cu factori de marire de pana la 35x, stabilizare optica si chiar GPS cu busola ca sa stii apoi unde ai facut poza. Pentru ca sunt deja tot mai multe pe piata, George Buhnici a luat la test pe cele mai curajoase si a pornit dupa veverite.
Umbla vorba printre statuile din Herastrau cum ca mai nou ar avea concurenta. Parcul ar fi fost invadat de o noua atractie: veveritele. Si ca sa ne convingem daca e adevarat sau nu, George Buhnici a dus acolo un mic pluton de camere foto compacte cu superzoom si patru pasionati de fotografie care vor aduce dovezi materiale. Adica, poze bune cu veverite.
Fotografii se vor bate in zoom, claritate si contrast cu patru aparate compacte de la patru marci serioase.
Catalin vaneaza instantanee cu Fuji Finepix HS30 EXR. Mizeaza pe zoom, evident dar si pe rezolutia mare.
Bogdan va trage cu Panasonic Lumix DMC FZ48. Desi are un zoom de numai 25x si o rezolutie mai mica, aparatul sau este si cel mai accesibil dintre toate.
Vladimir intra in cursa cu Canon SX40. Are la dispozitie cel mai mare zoom si o rezolutie de numai 12megapixeli.
Costi manuieste aparatul cu cele mai bune specificatii pe hartie. Zoom 30x si 18 megapixeli, Sony CyberShot DSC-HX200V.
Sfatul specialistului, daca vreti sa vanati poze si mai bune cu animale salbatice, este sa nu alergati, ca speriati "prada", si sa folositi un trepied. Asta pentru ca la zoom maxim, orice tremur al mainii se transforma intr-o imagine neclara.