iLikeIT. Cum îți îmbunătățesc viața ceasurile inteligente
Ne monitorizează pulsul, ritmul cardiac, pașii, somnul și nu numai. Teoretic, ar trebui să ne ajute să facem mai mult sport și să ducem un stil de viață sănătos.
Este vorba despre ceasurile inteligente. Dacă merită sau nu să investim în astfel de dispozitive aflăm de la Iulia Ionescu și invitatul ei, Alex Damian.
Astăzi vorbim despre smartwatch-uri. Le-am testat în ultimele două săptămâni, în unele nopți am dormit și cu 2 sau chiar 3 ceasuri la mână, asta pentru că monitorizeză și somnul.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
”E un segment care nu o să dispară, e evident că producătorii investesc din ce în ce mai mult în zona asta de smartwatch-uri și cândva toți o să purtăm un astfel de device la încheietura mâinii în următorii 10 ani. E un pic ca o soacră, pentru că la un moment dat mergi pe stradă și te întreabă ”hei, ce faci?”, te întrerupe din conversație și o ține așa vreo 5 minute. Dar e foarte bun pentru sportivi, te motivează să faci sport, pentru că vezi la final progresul tău. E foarte bun și pentru că poți vorbi la telefon în loc de telefon, să vorbești de la volan”, crede Alex Damian.
Cu cel mai nou model de la Fitbit poți să-ți faci și o electrocardiogramă. ”Mi-am făcut o electrocardiogramă și se pare că sunt bine. Dar nu înlocuiește sfatul unui medic”, spune Iulia.
”Pe plan medical, cu siguranță că vom avea din ce în ce mai multe opțiuni. Decât să ne programăm la doctor și să așteptăm nu știu cât pentru niște analize de bază, putem să ne folosim de aceste smartwatch-uri. Putem să downloadăm de pe telefon rezultatul analizelor, putem să-l trimitem către medicul de familie, înainte de programare. Putem să salvăm niște pași pe care îi pierdem în sistemul medical actual”, consideră Alex Damian.