iLikeIT. Gadgeturi la IFA Berlin 2018: ceas deșteptător ”smart”, stop de bicicletă inteligent și noi drone DJI

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

IFA Berlin 2018, cel mai mare târg de tehnologie din Europa, continuă și zilele acestea. E cel mai bun loc în care companiile pot promova cele mai spectaculoase produse. Iar unele invenții ne pot schimba viața.

Altele ... sunt concepute doar ca să ne ia banii - așa cum demonstrează George Buhnici

George Buhnici:Chiar dacă am un telefon mobil, sunt în continuare în căutare după un ceas pe care să-l pun pe noptieră. Desigur, nu vreau un ceas care să arate doar ora. Aș vrea unul care este atât de deștept, ``La Metric``. Pe lângă oră, este în stare să îmi dea o grămadă de informații. Și este și frumos și colorat, pe lângă alarme, prognoza meteo, calitatea aerului. O grămadă de lucruri pe care le pot decide din interiorul unei aplicații foarte interesante și prietenoase, pline cu tot felul de caractere care s-o facă a ta 100%. Îmi place foarte mult, este un start-up nou, care arată acest produs, de vreun an și așa ceva. Ne arată la ce să ne așteptăm de la un altfel de deșteptător care poate fi în același timp și boxă și afișaj, poate să ia și comenzi vocale. Face cam multe, noi când mai dormim?!”

O invenție utilă la IFA Berlin 2018 este un semnalizator de tip stop de la Cosmo. Este un accesoriu important pentru orice biciclist care pedalează prin marile orașe.

George Buhnici: De multe ori, ca șofer, e greu să ghicești ce vrea să facă un biciclist. Aici intervin astfel de gadgeturi. E foarte mic și se poate lipi pe casca pentru bicicletă - fie pe casca pentru motocicletă. Poți să controlezi ce să facă. Are și un accelerometru înăuntru și recunoaște automat când biciclistul frânează. Poți să dai semnal stânga sau dreapta sau să aprinzi avariile, dacă vrei să parchezi într-un loc nepermis. Cel mai interesant e că acest stop poate să semnalizeze automat dacă în aplicația de la Cosmo selectezi destinația. Este un accesoriu care costă 70 de euro. E un pic cam mult, dacă raportezi la costul bicicletei. S-ar putea să salveze viața când te aștepți mai puțin.”

Compania japoneză Sharp a adus la IFA Berlin 2018 un gadget pentru pisici.

George Buhnici:Nu începeți să radeți până nu înțelegeți cum funcționează litiera smart pentru pisici. Această litieră o să primească pisica să-și facă nevoile numărul 1 și numărul 2, după care le va cântări. Rezultatele vor fi transmise într-o aplicație, unde vor fi analizate de inteligența artificială. Așa vei ști dacă pisica ta este sănătoasă. Așadar, nu trebuie s-o mai privești în ochi ca să vezi dacă se simte bine.”

Revenind acum la lucruri mai serioase, DJI, companie producătoare de drone a lansat de curând noi aparate de zbor, destinate pasionaților de imagini aeriene.

George Buhnici:În ciuda legislației, dronele sunt din ce în ce mai bune, filmează tot mai bine și sunt aproape imposibil de prăbușit chiar și de către un pilot amator. De ce se întâmplă asta? Pentru că au senzori pe toate laturile, cum este acest Mavic 2 Pro, care are senzori inclusiv deasupra și pe toate părțile. Are camere care detectează orice fel de obstacol și o poate opri înainte să între într-un copac, zid și așa mai departe.

Și camera a fost mult îmbunătățită și poate filma la calitate cinematografică. Bateria este și ea mai mare și ține cel puțin o jumătate de oră. Din păcate, DJI face viața pasionaților de drone cât se poate de dificilă. Nicio piesă de la generația anterioară nu merge pe cea nouă sau invers. Ești forțat să cumperi o dronă nouă cu toate accesoriile.”

Noile modele DJI costă de-acum aproape 1500 de euro și sunt disponibile și-n țara noastră.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO