I LIKE IT. George Buhnici prezinta primul joc din Europa pentru Google Glass, facut de romani

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 08:17
Categorie: iLikeIT

Telefoanele destepte si tabletele vor inlocui in viitorul calculatorul dar cine le va inlocui si pe ele?

Tehnologia vrea sa ne ofere deja doua raspunsuri. Ceasurile smart si mai nou ochelarii inteligenti. Despre Google Glass si un record romanesc vorbeste si George Buhnici in aceasta editie I Like IT.

Telefoanele ne incita imaginatia. Asteptam tot mai mult de la fiecare model nou. Spre deosebire de acum 10 ani, un mobil face poze spectaculoase chiar, filmeaza HD, navigheaza pe internet, ruleaza jocuri, deschide documente sau traduce simultan. Tehnologia vine asadar dupa noi. Adica poate fi purtata.

Insa telefonul nu este cel mai erogonomic obiect pe care sa il porti. Ceasurile sau mai nou ochelarii sunt variante la care ne uitam tot mai atent pentru ca nu ne ocupa mainile si nu ne tin neaparat cocosati.

Astazi va prezentam Google Glass, ochelarii inteligenti de la Google. Nu sunt de vanzare dar functioneaza deja si ne ofera o idee despre directia in care merge tehnologia. Ca sa intelegeti mai simplu, sa porti Glass este ca si cum ai avea un televizor la trei metri in fata ochilor care te urmareste permanent. Este legat prin bluetooth la smartphone si poate face destule lucruri. Cautari cu vocea, poze, clipuri video, sharing cu prietenii.

O companie romaneasca este in primul val de pamanteni care testeaza Glass si au trecut deja la fapte. Au facut un joc pentru acesti ochelari. Escape, este primul joc European dezvoltat pentru Google Glass, in cod nativ (Android 4.0.4 adaptat pentru Glass), care a fost gandit ca un prototip pentru a testa o parte dintre capabilitatile device-ului (touch-padul precum si comenzile vocale). Escape este un puzzle, cu grafica minimalista, unde Norm, personajul principal trebuie sa parcurga o harta intr-o succesiune de miscari fara a se putea intoarce. Jocul are un numar infinit de harti, iar controlul personajului se face cu ajutorul touch-padului. In momentul de fata au dezvoltat inclusiv controlul prin comenzi vocale.

MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT CITITI SI PE WWW.YODA.RO

youtube tv
iLikeIT. Care este cel mai bun abonament pentru filme şi seriale online
Bătălie a roboţilor, la Bucureşti, sub privirile unei laureat al premiului Nobel
iLikeIT. Cine este românul care a inventat DVD-ul, iar acum e celebru în Silicon Valley
iLikeIT. Soluţiile care ar putea elimina complet şoferii din trafic
iLikeIT. Jocurile saptamanii, prezentate de George Buhnici
Dezvăluirea unui expert în securitate cibernetică despre parolele Facebook. Reacția companiei
realitate virtuala
iLikeIT. Realitatea virtuală folosită în tehnologii cu care configurăm maşina sau casa