Expoziție la Beijing: tancuri ghidate de la distanță și roboți care pot ridica mașini

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 16 August 2018 09:13
Categorie: iLikeIT

China nu produce roboţi atât de performanţi precum Japonia sau Statele Unite, dar foloseşte mai mulţi decât orice altă țară din lume. Iar la expoziţia internaţională de robotică din Beijing au fost aduse exemplare care stârnesc mare interes.

Acest tanc în miniatură, ghidat de la distanţă, este pregătit pentru război. Deocamdată ţinteşte doar baloane, cu o rază laser, pentru demonstraţii. Dar poate fi echipat cu muniţie reală.

„Acest robot poate duce armament în greutate de până la 20 de kilograme, la o viteză de 40 de kilometri pe oră. Bateria îi conferă o autonomie de 4 ore."

La expoziţia internaţională şi-au găsit, însă, loc tot felul de roboți: de la cei în stil Transformers, care arată direcţia şi dau indicaţii, la puternice braţe robotizate care pot ridica maşini. Pot fi admiraţi şi roboți medicali, unii mai agili decât orice chirurg.

„Brațul robotic DaVinci poate imită 7 mișcări ale mâinii chirurgului uman. Se poate roti în spațiu la 540 de grade, în timp ce mișcările mâinii umane sunt limitate la 270 de grade. Cu asemenea abilități, poate duce la bun sfârșit operații complicate și minim invazive."

Roboții sunt folosiți tot mai mult în situații de urgență, mai ales în lupta împotriva incendiilor. Șenilele permit deplasarea uşoară pe orice fel de teren, iar roboţii pot fi echipați cu tunuri de apă sau spumă şi se orientează perfect grație unor senzori performanți.

„Ținta noastră este Orientul Mijlociu și Asia de sud-est, pentru că acolo mulți oameni lucrează în situații periculoase, din cauza felului în care arată structurile arhitectonice și situația din industrie. Dacă îi înlocuiesc roboții, rezolvăm problemele de siguranța muncii."

Una dintre atracţiile de la târgul de robotică de la Beijing a fost o zburătoare bionică, prezentată de o companie germană. Imită designul structural al aripii de liliac.

„Aripile sunt făcute din polimer compozit. Cu 4.500 de puncte de îmbinare, aripile sunt deopotrivă ușoare și flexibile."

Piața roboților este într-o continuă dezvoltare, aşa că nu e de mirare că avem de-a face şi cu roboți care cântă, dansează şi se pricep să facă spectacol.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Robotul aflat pe Marte din 2004 a intrat în hibernare. Când a comunicat ultima oară cu NASA
Robotul aflat pe Marte din 2004 a intrat în hibernare. Când a comunicat ultima oară cu NASA
aplicatie
Aplicația care semnalează datornicii la stat atunci când sunt în apropiere
iLikeIT. Aplicația unor români, prin care îți poți face rezervare la restaurant
iLikeIT. George Buhnici s-a urcat pe prima ”motocicletă zburătoare” din lume
Decizie drastică luată de WhatsApp. De câte ori mai puteți trimite un mesaj
iLikeIT. Noua tehnologie menită să facă viața mai ușoară persoanelor cu dizabilități
”10 years challenge”. Ironia Ambasadei Suediei pentru Guvern și glume despre politicieni
i like it
iLikeIT. Elicopterul hibrid care ar putea să facă naveta, în curând, între orașe