Directorul general al TikTok a anunțat că părăsește compania

Ultima actualizare: 27-08-2020 09:18
Kevin Mayer
Twitter

Directorul general al TikTok, Kevin Mayer, a anunțat că părăsește compania care deține populara rețea de socializare, scrie CNBC.

Demisia intervine la puțin timp de la numirea sa, Mayer (58 de ani) fiind recrutat la 1 iunie pentru postul de director general, el fiind anterior director la Walt Disney. El a fost numit în acest post pentru a calma relațiile cu Guvernul american ale grupului chinez ByteDance.

Rețeaua de socializare este forțată să-și vândă toate acțiunile din Statele Unite, chiar de Administrația Trump, care susține că aceasta reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, din cauza legăturilor companiei cu China.

Microsoft și Oracle se luptă pentru achiziționarea afacerii de la proprietarii chinezi din Beijing ai companiei ByteDance.

TikTok a intrat în vizorul autorităţilor americane pe fondul suspiciunilor că autorităţile de la Beijing ar putea forţa compania controlată de grupul chinez ByteDance să îi predea datele utilizatorilor.


TikTok, proprietatea grupului chinez ByteDance, populară în rândul celor celor mai tineri utilizatori, avea 00 de milioane de utilizatori în luna ianuarie la nivel mondial (conform DataReportal).

Platforma a negat întotdeauna partajarea de date cu autorităţile chineze şi dă asigurări că nu are nicio intenţie de a accepta astfel de cereri.

Campania electorală pentru realegerea preşedintelui american Donald Trump a difuzat la sfârşitul săptămânii trecute reclame în reţeaua Facebook în care susţine că aplicaţia TikTok îşi spionează utilizatorii, semnalează Reuters.

Reclamele conţin linkuri către un sondaj de opinie privind interzicerea în Statele Unite a platformei online pentru materiale video scurte TikTok, proprietate a companiei ByteDance, cu sediul la Beijing. Campania lui Trump solicită numele şi datele de contact ale celor care răspund la sondaj.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO