Cum le raspunde Facebook companiilor care isi obliga angajatii sa divulge parola
Facebook ia atitudine in scandalul declansat de numarul mare de cazuri in care anagajatorii le cer candidatilor parolele pentru reteaua de socializare.
Conducerea Facebook spune ca asemenea cerinte sunt ilegale, pentru ca violeaza intimitatea userilor, dar si pe cea a prietenilor online ai acestora.
Mai mult, si angajatorii se expun unor riscuri atunci cand folosesc aceasta metoda pentru a obtine informatii despre candidatii pe care vor sa-i angajeze.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Astfel, daca o persoana care aplica pentru un job este pe Facebook membru al unui anumit grup (destinat persoanelor care au au anumita religie, orientare politica etc…), iar angajatorul afla acest lucru si refuza sa-l angajeze, el poate fi dat in judecata pentru discriminare, precizeaza Erin Egan, responsabila cu protejarea detelor private pe reteaua de socializare.
Potrivit CNN, reactia Facebook vine dupa ce, in ultimele luni, tot mai multi useri s-au plans ca sefii le cer parolele sau ii obliga sa-i treaca in lista de prieteni online, pentru a avea acces la profilul lor.
Erin avertizeaza ca daca vor mai aparea reclamatii, Facebook va da in judecata companiile care folosesc aceasta metoda abuziva.