Cum arată robotul care plantează singur semințe în deșert, proiect prezentat la Global Grad Show din Dubai
Evenimentul anual Global Grad Show din Dubai nu este niciodată lipsit de idei. Unele sunt uluitoare, iar altele ar putea să schimbe lumea, scrie CNN.
Spectacolul își propune să ofere soluții la problemele sociale și de mediu, adunând laolaltă minți sclipitoare.
Din cauza pandemiei de Covid-19, expoziția internațională a fost parțial virtuală anul acesta, dar secțiunea MENA (Orientul Mijlociu și Africa de Nord) a expoziției a fost plină de surprize, ca parte a Dubai Design Week.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Directorul Global Grad Show, Tadeu Caravieri, a declarat pentru CNN că emisiunea de anul acesta a avut „două sau trei tendințe”.
„Oamenii sunt extrem de preocupați de sănătate și de sănătatea mintală”, a explicat el. „Oamenii sunt (de asemenea) îngrijorați de cum să facă din casă un loc civilizat pentru muncă, pentru educație, pentru sănătate și securitate alimentară”.
Ca întotdeauna, mediul a fost pe primul loc pe ordinea de zi, deseori în concordanță cu preocupările legate de pandemie. Dalilah Mansoor și Kaya Tueni, studenți la Institutul de Design și Inovație din Dubai, au creat „Wastology”, un robot care funcționează ca cultivator de plante și legume.
„Încercăm să rezolvăm excesul de risipă de alimente în Emiratele Arabe Unite”, a spus Tueni. „Sperăm că acest mic proiect, implementat la nivel intern, ar putea avea un impact mai mare la nivel global”, a adăugat Mansoor.
A'seedbot are o lungime de aproximativ 20 cm și este proiectat să se reîncarce în timpul zilei și să lucreze noaptea. Lucrând autonom pe o rază stabilită de cinci kilometri, picioarele sale imprimate 3D se târăsc prin nisip în căutarea nivelurilor potrivite de umiditate (detectate printr-unul dintre „ochi”) în care să planteze o sămânță.
„Cred că a fost o soluție ușor de găsit, dar nimeni nu a venit cu ea”, a spus Etehadi, adăugând că lucrează la o versiune capabilă să navigheze în diferite tipuri de nisip și pentru care mai mulți investitori și-au arătat interesul.