Minutele pierdute asteptand autobuzul ar putea deveni istorie. Aplicatia inventata de cativa liceeni

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Sambata 01 Iunie 2013 07:00
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2013 19:36
Categorie: iLikeIT

Printre lectii, teze si problemele adolescentei, cativa liceeni si-au gasit si timp de inventii: site-ul pe care poate fi platita orice factura, floarea artificiala care produce oxigen sau aplicatia pentru mijloacele de transport in comun.

Aplicatia pentru mijloacele de transport in comun se adreseaza celor care asteapta zeci de minute in statie, in loc sa-si potriveasca ceasul, dupa autobuz sau tramvai, asa cum se intampla, de pilda, in Austria.

RATB a avut un proiect pentru a afisa in statiile RATB timpul ramas pana la venirea masinilor, dar ideea nu s-a concretizat.

Solutia a fost gasita de elevii unui liceu de informatica din Bucuresti: aplicatia mobila pentru mersul autobuzelor, troleelor si tramvaielor.

"Simuleaza calatoria dintr-un punct A in B, iti spune in cat timp ajunge autobuzul de care ai nevoie, iti spune care e cea mai apropiata statie dupa ce te localizeaza, vei stii cat timp faci pana la destinatie", spune Andreea Sfia, eleva a Liceului International de Informatica Bucuresti.

Estimarile tinerilor "oameni de afaceri" arata ca RATB ar avea de castigat cel putin 70.000 de euro pe an, doar din vanzarea unei asemenea aplicatii pe AppStore sau Android, cu un dolar. Nu mai vorbim despre cate bilete si abonamente s-ar face cu un click.

Elevii mai propun si o planta artificiala care produce oxigen. Creatorii ei sustin ca s-ar potrivi de minune in birourile bugetarilor.

O alta propunere a fost portalul securizat antighisee, prin care oricine poate plati toate facturile.

Tinerii care l-au pus la punct sustin ca ideea le-a venit pentru ca parintii lor sa stea mai mult timp cu ei si nu pe drumuri, intre institutii.

Aceste proiecte sunt inscrise intr-un concurs organizat la Bucuresti, iar castigatorul va reprezenta Romania in finala europeana din Marea Britanie.

Tags: inventii,

"Conduci singur, conduci cu Hitler". Cum a luat nastere cel mai mare site de carpooling din Europa
realitate virtuala
iLikeIT. Realitatea virtuală folosită în tehnologii cu care configurăm maşina sau casa
Cei mai moderni roboţi din lume, la Bucureşti. Un inventator şi-a creat "al doilea corp"
iLikeIT. Hi-tech pentru persoane cu dizabilități. Cum arată cel mai inteligent scaun cu rotile
O fetiță de 10 ani a câștigat aurul la un concurs național de IT. Ce joc a programat
iLikeIT. Folosiți internet gratuit de la mall sau cafenea? Unde ajung datele personale
iLikeT. Cum să alegem cadoul perfect cu ajutorul unei platforme web românești
Alimente
Legume proaspete, disponibile la un click. Românii încep să folosească aprozarul online