Minutele pierdute asteptand autobuzul ar putea deveni istorie. Aplicatia inventata de cativa liceeni
Printre lectii, teze si problemele adolescentei, cativa liceeni si-au gasit si timp de inventii: site-ul pe care poate fi platita orice factura, floarea artificiala care produce oxigen sau aplicatia pentru mijloacele de transport in comun.
Aplicatia pentru mijloacele de transport in comun se adreseaza celor care asteapta zeci de minute in statie, in loc sa-si potriveasca ceasul, dupa autobuz sau tramvai, asa cum se intampla, de pilda, in Austria.
RATB a avut un proiect pentru a afisa in statiile RATB timpul ramas pana la venirea masinilor, dar ideea nu s-a concretizat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Solutia a fost gasita de elevii unui liceu de informatica din Bucuresti: aplicatia mobila pentru mersul autobuzelor, troleelor si tramvaielor.
"Simuleaza calatoria dintr-un punct A in B, iti spune in cat timp ajunge autobuzul de care ai nevoie, iti spune care e cea mai apropiata statie dupa ce te localizeaza, vei stii cat timp faci pana la destinatie", spune Andreea Sfia, eleva a Liceului International de Informatica Bucuresti.
Estimarile tinerilor "oameni de afaceri" arata ca RATB ar avea de castigat cel putin 70.000 de euro pe an, doar din vanzarea unei asemenea aplicatii pe AppStore sau Android, cu un dolar. Nu mai vorbim despre cate bilete si abonamente s-ar face cu un click.
Elevii mai propun si o planta artificiala care produce oxigen. Creatorii ei sustin ca s-ar potrivi de minune in birourile bugetarilor.
O alta propunere a fost portalul securizat antighisee, prin care oricine poate plati toate facturile.
Tinerii care l-au pus la punct sustin ca ideea le-a venit pentru ca parintii lor sa stea mai mult timp cu ei si nu pe drumuri, intre institutii.
Aceste proiecte sunt inscrise intr-un concurs organizat la Bucuresti, iar castigatorul va reprezenta Romania in finala europeana din Marea Britanie.