Ce este Google SGE. Cum sunt transformate căutările asistate de Inteligența Artificială în realitate

Google SGE
Getty

Google este lider in domeniul motoarelor de căutare de peste două decenii. În tot acest timp, compania americană a venit constant cu inovații și a remodelat modul în care oamenii interacționează cu informațiile din mediul online.

Una dintre cele mai interesante inovații ale Google este Search Generative Experience, pe scurt SGE.

Ce este Google SGE?

SGE reprezintă o nouă abordare a căutării online, introdusă de Google.

De asemenea, este considerat nucleul care va revoluționa domeniul motoarelor de căutare, conceput pentru a genera căutari captivante și interactive.

Tehnologia se bazează pe inteligența artificială, pentru a oferi rezultate de căutare mai precise și personalizate.

Citește și
Google NotebookLM
Google a lansat NotebookLM la nivel global. Aplicația poate fi accesată gratuit și este disponibilă și în limba română
Jocuri de culise la Strasbourg: Iohannis reintră în cărți pentru o funcție importantă. Alternativa în cazul unui eșec la vot al Ursulei von der Leyen

Comparativ cu metodele tradiționale de căutare, care se bazează pe potrivirea cuvintelor cheie și algoritmi de indexare, Google SGE utilizează modele de învățare automată pentru a înțelege și a genera răspunsuri complexe și contextuale.

Rezultatele căutărilor afișate în formatul SGE vor cuprinde link-uri, imagini, precum și un mod conversațional pentru eventualele întrebări pe care utilizatorul le-ar putea avea cu privire la căutarea inițială.

În locul link-urilor relevante, utilizatorii pot primi răspunsuri direct în pagina de rezultate, adaptate nevoilor și contextului lor specific.

În altă ordine de idei, iată ce răspuns oferă Google la întrebarea "Ce este Google SGE?". Desigur, răspunsul e generat cu SGE.

Cum funcționează și cum ne ajută Google SGE?

Google SGE functionează prin integrarea unor tehnologii avansate de inteligență artificială, cum ar fi modelele de lingvistice mari (LLM) și rețelele neuronale artificiale.

Aceste modele sunt antrenate pe volume mari de date pentru a învăța cum să înțeleagă și să răspundă la interogări complexe.

Atunci când un utilizator introduce o interogare, Google SGE analizează contextul, intenția și semantica acesteia pentru a genera un răspuns cât mai relevant și precis.

Google SGE are ca scop ajutarea utilizatorului să găsească rapid cele mai bune răspunsuri la căutările sale.

Astfel, Google SGE eficientizează procesul de cercetare și de căutare a informațiilor. La începutul rezultatelor căutării, utilizatorul primește un rezumat privind căutarea pe care o realizează, care include text, informații esențiale, dar și link-urile pe care informația respectivă poate fi găsită.

Google SGE elimină necesitatea de a verifica o anumită informație găsită pe mai multe site-uri, pentru ca utilizatorul să se asigure că este corectă.

Google SGE oferă informația explicată în mod clar, precum și lista de resurse care au dus la aceasta.

Alte plusuri ale Google SGE

Google SGE poate sugera informații suplimentare și conexe care ar putea fi de interes pentru utilizatori, facilitând procesul de învățare și descoperire. Aceasta poate include recomandări de lectură, resurse educaționale sau chiar sugestii pentru interogari ulterioare.

Pentru utilizatorii care vor să afle informații despre produse și servicii, Google SGE poate oferi comparații detaliate, recenzii și recomandări personalizate. Acest lucru este un plus în contextul comerțului electronic, unde utilizatorii caută adesea informații detaliate pentru a face alegeri înțelepte.

Cum poate fi utilizat Google SGE

Pentru a îmbunătăți experiența de căutare a utilizatorilor, Google SGE poate fi utilizat în diverse scenarii. Iată câteva exemple:

Căutarile complexe. În cazul unor întrebări complexe care necesită o înțelegere amplă a contextului, Google SGE poate oferi răspunsuri detaliate care includ explicații, exemple și recomandări.

Personalizare. Poate personaliza răspunsurile pe baza istoricului de căutare al utilizatorului și a preferințelor acestuia, oferind rezultate care sunt relevante și utile pentru fiecare persoană.

Sugestii proactive. Pe baza interacțiunilor anterioare, Google SGE poate oferi sugestii proactive care ar putea fi de înțeres pentru utilizator. Astfel este facilitat procesul de descoperire a informațiilor noi.

Exemple de capabilități ale Google SGE

Printre capabilitățile Google SGE se numără crearea de imagini generate de AI, din Google Images, care vor fi etichetate ca fiind create de inteligența artificială.

De asemenea, Google SGE poate genera draft-uri de căutare direct în bara de search.

Beneficiile Google SGE pentru companii

În timp utilizatorii obișnuiți primesc răspunsuri mai precise și relevante la interogările lor, economisind astfel timp si efort, companiile au și ele de câștigat cu Google SGE.

De exemplu, companiile care își optimizează contentul pentru Google SGE pot beneficia de o vizibilitate mai mare în rezultatele căutării.

De asemenea, conținutul generat prin Google SGE este adesea mai captivant și informativ, ceea ce poate duce la un engagement mai mare din partea utilizatorilor.

Google SGE, începutul unei noi ere în tehnologia de căutare

Google SGE este doar începutul unei noi ere în tehnologia de căutare. Pe măsură ce inteligența artificială va continua să evolueze, trebuie să ne așteptăm la îmbunătățiri și mai mari în ceea ce privește relevanța și personalizarea răspunsurilor de căutare.

Cu siguranță, Google va continua să inoveze, integrând tehnologii avansate de AI pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția lui Gigi Becali după ce a fost implicat într-un nou accident de mașină
Reacția lui Gigi Becali după ce a fost implicat într-un nou accident de mașină
Citește și...
Ce sunt și cum funcționează modele lingvistice mari (LLM). Află cum poți să le folosești
Ce sunt și cum funcționează modele lingvistice mari (LLM). Află cum poți să le folosești

Modelele lingvistice mari (LLM) sunt sisteme de inteligență artificială care folosesc cantități mari de date și algoritmi sofisticați pentru a înțelege, interpreta și genera limbajul uman cu scopul de a îndeplini o gamă largă de sarcini.

Google a lansat NotebookLM la nivel global. Aplicația poate fi accesată gratuit și este disponibilă și în limba română
Google a lansat NotebookLM la nivel global. Aplicația poate fi accesată gratuit și este disponibilă și în limba română

Compania americană Google a lansat NotebookLM la nivel global, implementând Gemini 1.5. Aplicația, care este bazată pe inteligență artificială, poate fi accesată gratuit și este disponibilă și în limba română.

Google duce AI la un alt nivel. Demonstrație în România a
Google duce AI la un alt nivel. Demonstrație în România a "Proiectului Astra", asistentul universal futurist al companiei

Google a prezentat cel mai avansat proiect de inteligență artificială generativă al său. Este vorba despre "Proiectul Astra".

I LIKE AI: Cele mai importante noutăți anunțate la conferința Google I/O
I LIKE AI: Cele mai importante noutăți anunțate la conferința Google I/O

Sunt puține evenimente de tehnologie despre care vorbește toată planeta.Google I/O este unul dintre ele. Se întâmplă o dată pe an, cu focus pe cele mai cunoscute produse și servicii Google.

Recomandări
România „fierbe” în a 10-a zi de caniculă, iar aerul a devenit irespirabil. „Fierb cum fierbe oala pe aragaz”
România „fierbe” în a 10-a zi de caniculă, iar aerul a devenit irespirabil. „Fierb cum fierbe oala pe aragaz”

Este a 10-cea zi de caniculă și vârful acestui chin. Peste dogoarea soarelui s-a suprapus un val de umezeală adus de furtuni, iar aerul a devenit irespirabil.

Premierul Marcel Ciolacu, despre amenințările Rusiei că va ataca România. ”Ce vreți, să ne laude?”
Premierul Marcel Ciolacu, despre amenințările Rusiei că va ataca România. ”Ce vreți, să ne laude?”

Marcel Ciolacu a declarat că ”Rusia nu-și permite să atace România”, iar amenințările de la televiziunea de stat moscovită fac parte din ”războiul hibrid” dus de Kremlin.

Tot mai mulți tineri vor la catedră, atrași de salariile care au crescut în ultimii ani dar și de programul mai lejer
Tot mai mulți tineri vor la catedră, atrași de salariile care au crescut în ultimii ani dar și de programul mai lejer

„Ca profesor, ai o slujbă stabilă, multe vacanțe, și chiar un salariu decent!” Asta spun candidații la examenul de titularizare, cu aproape 30% mai mulți ca în 2023.