Medicii si farmacistii implicati in dosarul retetelor false isi vor petrece Pastele dupa gratii


Ultimul update: Joi 02 Mai 2013 06:51
Data publicarii: Luni 29 Aprilie 2013 15:32
Categorie: Hunedoara
gratii

 Mandate de arestare prelungite cu 29 de zile pentru noua dintre cele zece persoane arestate in dosarul eliberarilor de retete false.

 Judecatorii Tribunalului Hunedoara au prelungit astazi mandatele de arestare preventiva emise pe numele a noua dintre cei zece medici si farmacisti arestati pentru ca au eliberat de retete false. Fostul ofiter SRI, Calin Popa a fost eliberat din arest, dar nu are voie sa paraseasca tara.

„Impotriva incheierii Tribunalului Hunedoara se poate declara recurs in termen de 24 de ore de la pronuntare”, a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Hunedoara.

Potrivit sefului BCCOA Alba Iulia, comisarul sef Traian Berbeceanu, cei zece au fost prezentati luni judecatorilor Tribunalului Hunedoara, deoarece mandatele de arestare preventiva ar fi expirat in perioada sarbatorilor Pascale, cand nu sunt zile lucratoare.

Medicii si farmacistii au fost arestati preventiv la inceputul lunii aprilie, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul farmaceutic. Printre cei arestati se numara Tatiana Fagadar, consilier local si presedintele organizatiei municipale a PC Hunedoara suspendat din ambele functii dupa arestare, sotul acesteia Iulian Fagadar, medicii oncologi Elisabeta Mezo, seful Sectiei de Oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta din Deva, Alina Maura Popa, medic oncolog si sotul acesteia, Calin Popa, fost ofiter SRI.

Potrivit unor surse oficiale, fostul ofiter SRI Calin Popa a cerut instantei sa fie lasat in libertate pentru a ingriji copilul minor, o fetita de trei ani.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO