Hunedoara: peste 800 de locuri au ramas libere dupa prima etapa de inscrieri in clasa pregatitoare

Ultima actualizare: 27-04-2013 06:58
clasa zero

2.730 de elevi au fost inscrisi in clasa pregatitoare si 264 in clasa intai, dupa prima etapa a inscrierilor, desfasurata in judetul Hunedoara.

 „In clasa pregatitoare au ramas 800 de locuri libere. Avem si cateva solicitari de suplimentare de numar de locuri in unele scoli, insa numarul pentru care s-a cerut suplimentarea nu este exagerat: cate zece locuri, ceea ce ar insemna ca in loc de clase cu 25 de elevi ar fi clase cu 27, maxim 28 de elevi. Vom afla daca va fi vorba de suplimentare in urmatoarea perioada, decizia fiind a Inspectorarului Scolar Judetean”, a spus Martha Mate.

Pana la sfarsitul lunii, copiii vor fi repartizati pe clase, conducerea ISJ Hunedoara urmand sa decida dacă vor fi suplimentate locurile acolo unde exista solicitări.

"In total, au fost recenzati 2828 de elevi pentru clasa pregatitoare si 2.730 dintre ei sunt inscrisi. Este posibil ca restul să fi fost inscrisi in clasa intai in urma evaluarii psihosomatice. Oricum, dupa etapa finala de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa intai scolile vor face din nou o evaluare pentru ca nu cumva vreun copil sa nu fie inscris in vreo forma de invatamant", a adaugat Martha Mate.

In judetul Hunedoara au fost aprobate de Inspectoratul Scolar Judetean 210 clase pregatitoare, din care 125 omologate, iar 85 in regim simultan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO