Operatiune dificila de salvare a trei cai ramasi impotmoliti in apele Muresului. VIDEO

23-04-2013 13:09


 Interventie dificila pentru pompierii din Hunedoara, care s-au chinuit sa salveze din apele Muresului trei cai, ramasi impotmoliti in mijlocul raului.

 Stapanii lor, niste oameni saraci care strangeau fier vechi, cartoane si bidoane de la groapa de gunoi, au facut greseala sa lase animalele sa pasca nesupravegheate pe mal. Dar caii au fost speriati de cativa caini vagabonzi, au intrat in apa si n-au mai putut iesi de-acolo, din cauza curentilor puternici.

Pana la venirea pompierilor, stapanii cailor au incercat cu disperare sa salveze animalele speriate, dar apa involburata depasea in unele locuri trei-patru metri. Caii au inotat o vreme, dusi de curenti, apoi au ramas impotmoliti intr-o zona unde atingeau pamantul.

Echipele de interventie, ajutate de proprietarii cailor, au reusit dupa o ora sa aduca animalele la mal.

"Am intervenit pentru salvarea a trei cai din raul Mures. Actiunea a fost destul de dificila din cauza curentilor din apa. Proprietarul a fost aici si a comunicat cu animalele, fapt care ne-a usurat putin munca", a declarat Mihai Dorobat, reprezentant ISU Hunedoara.

Istoviti, caii au fost lasati sa pasca si sa-si revina, apoi au fost inhamati din nou la carute si dusi sa munceasca la groapa de gunoi.

VIDEO PROTVPLUS.RO