Medicii legisti au terminat expertiza in cazul oaselor descoperite in fata Muzeului din Deva. Care sunt concluziile
Oasele gasite in saci de plastic de cativa muncitori care amenajau peluza din fata Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane din Deva au fost analizate de medicii legistii.
Specialistii in Medicina Legala au stabilit ca fragmentele osoase provin atat din schelete umane, cat si din scheletele unor animale si ca sunt foarte vechi. Potrivit medicilor legisti este posibil ca oasele sa provina chiar de la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane si sa fi fost aruncate acolo intentionat, de cineva.
Dan Marculescu, sef Serviciu de Medicina Legala Hunedoara: „Au fost stranse in pungi de plastic, unde s-au aruncat resturi de oale, cratite, s-au aruncat si astea (n.r. - oasele) . Ele trebuie inhumate acum, o sa luam legatura cu primaria sa gasim o solutie, pentru nu fi gasite apoi din nou si sa ne confruntam cu aceeasi situatie”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Medicii legisti nu au putut stabili de la cate persoane sau animale provin scheletele, intrucat multe dintre acestea sunt fragmente foarte mici, unele dintre ele fiind incomplete.
Oasele au fost descoperite in urma cu o saptamana (6 martie), de cativa muncitori care lucrau la peluza din fata Muzeului din Deva. In timpul lucrarilor, oamenii au dat peste mai multe pungi de plastic in care erau fragmente osoase, bucati de craniu si de bazin.
Fragmentele osoase au fost descoperite de muncitori chiar pe locul unde, odinioara au fost dependintele Castelului Magna Curia. La inceputul anilor 2000, acolo s-au mai facut sapaturi arheologice, insa lucrarile au fost abandonate. Cu timpul, vegetatia si pamantul au acoperit vechiul santier arheologic care se afla la cativa metri de aleile Parcului Cetate din Deva.