Elevii din Hunedoara, solidari cu studentii. Astazi au intrat in greva japoneza

13-11-2013 15:15


greva japoneza, studenti UVT

 Elevii din Hunedoara s-au alaturat astazi protestelor sustinute de studenti, pentru o finantare mai buna alocata invatamantului.

 Astfel, sute de elevi si liceeni din Hunedoara au intrat astazi in greva japoneza. Fata de studentii care si-au parasit salile de clasa pentru a protesta in strada, elevii au ramas la ore, insa au purtat banderole albe legate de brate, in semn de protest.

Pardan Roberto, presedintele elevilor - Liceul Teoretic Traian din Deva: “Cerem alocarea a 6 % din PIB pentru alocatii, pentru echipamente scolare, pentru manuale de clasa a XI-a si a XII-a, pe care nu le avem”.

Radovici Alexandra, eleva:”Celelate guverne acorda mai multi bani educatiei fata de Guvernul nostru, de aceea vrem sa ne facem auziti”.

Daniela Stan, consilier educativ - Liceul Teoretic Traian din Deva: “Elevii din scoala noastra vor sa se faca auziti si sa faca un corp comun cu elevii din toata tara, sustinand astfel o educatie mai buna pentru ei”.

Elevii cer alocarea a sase la suta din PIB pentru educatie, dotarea corespunzatoare a unitatilor de invatamant, decontarea integrala a cheltuielilor de transport, manuale gratuite si cresterea alocatiilor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO