Drumul gunoiului reciclat (P)

28-03-2012 09:05


drumul gunoiului

Cat mai puţine resturi menajere şi cât mai multe deseuri reciclate.

Asta încearcă să facă firma Salubritate din Deva, în colaborare cu Primăria Deva şi EcoRom Bucureşti, care a montat la fiecare platforma de colectare recipiente pentru colectarea selectiva a deşeurilor. În recipientele galbene se colecteaza plastic, de la bidoane până la folii, în cele verzi sticle şi în cele albastre hârtie. Când se umplu sunt imediat golite de angajaţii firmei de salubritate, iar gunoiul reciclat ajunge la marginea Devei pe rampa de gunoi unde trece printr-o selecţie manuală.

“Toate recipientele de colectare selectivă sunt golite pe o rampă special amenajată lângă groapa de gunoi a Devei. Acolo, conţinutul lor mai trece printr-o selecţie manuală, sunt selectate si mai departe sunt balotate, asamblate si trimise la agenti specializati, care colecteaza aceste deseuri. pentru a fi valorificate”, a declarat Mircea Darie, reprezentantul firmei Salubritate Deva.

Reprezentantii firmei de Salubritate spun ca oamenii au început încet-încet să înveţe să selecteze gunoiul şi să pună deoparte deşeurile care pot fi reciclate.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO