Se impun restrictii de circulatie pe Defileul Jiului. Soferii vor fi nevoiti sa ocoleasca 200 de kilometri

14-03-2014 10:22


trafic rutier

 De luni, 17 martie, Defileul Jiului este inchis, de data aceasta sase zile pe saptamana, pentru finalizarea lucrarilor la carosabil.

 Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta soferii ca, in perioada 17 martie – 15 iunie, circulatia pe Defileul Jiului, pe sectorul de drum Petrosani – Bumbesti Jiu (DN66) va fi inchisa sase zile pe saptamana.

Mai exact, accesul soferilor pe defileu va fi restrictionat de luni pana sambata, intre orele 06:00-12:00 si 14:30-20:30. Practic, soferii pot sa ajunga in cursul saptamanii, de la Petrosani la Bumbesti Jiu, doar intre orele 12:00 si 14:30. Duminica, accesul masinilor pe Defileul Jiului va fi permis doar in cursul noptii.

Anul trecut, sectorul de drum Petrosani- Bumbesti Jiu, a fost inchis doar trei zile pe saptamana, de marti pana joi intre orele 09:00-18:00.

Modificarea de program a fost ceruta de constructorul care doreste sa finalizeze o parte din carosabil, iar pentru acest lucru este nevoie de lucrari intense. 

Pentru a ajunge de la Petrosani la Targu Jiu in perioada in care sunt impuse restrictiile de circulatie pe Defileul Jiului conducatorii auto trebuie sa faca un ocol de peste 200 de kilometri pe ruta Petroasani – Hateg – Simeria – Sebes – Sibiu - Ramnicu Valcea - Targu Jiu.

Proiectul de reabilitare al  DN 66, intre Petrosani si Bumbesti Jiu a inceput anul trecut si prevede reabilitarea a 32,5 kilometrii de drum. Costul reabilitarilor se estimeaza a fi de aproape 185 de milioane lei

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO