Fratia manelelor. Procurorul “Butoanelor” ascundea dosarele pana victimele isi retrageau plangerile
Neregulile descoperite la Giurgiu par sa nu se mai opreasca. Fostul prim procuror al Parchetului de pe langa judecatoria locala ar fi tinut aproape 2 ani la sertar, mii si mii de dosare penale.
Consiliul Superior al Magistraturii a incercat sa-l sanctioneze, insa omul si-a dat demisia si a iesit din sistem. Ridicol este ca odata cu plecarea procurorului, s-a oprit orice investigatie. Abia acum fostii sefi ai magistratului se gandesc sa il traga la raspundere.
Gheorghe Neagoe a fost prim procuror la pachetul de pe langa judecatoria Giurgiu pana in martie anul acesta. Aproape 7.000 de dosare care au ajuns pe masa lui au ramas acolo, timp de aproape 2 ani. O spune Consiliul Superior al Magistraturii, care a facut o ancheta.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Asta inseamna tot atatea plangeri formulate de oamenii din Giurgiu. Si totusi fostul prim procuror are o explicatie dar nu in fatza camerei de luat vederi. El spune ca: "In niciun caz nu sunt 6.000, n-au cum sa fie. Intr-adevar a existat un numar mare de dosare nesolutionate in termen, din cauza faptului ca Parchetul de pe langa judecatoria Giurgiu a functionat mai multi ani cu un numar insuficient de procurori. Iar timp de 2 ani, doar cu doi procurori."
Printre dosarele peste care s-a asternut praful exista si 15 plangeri formulate impotriva membrilor clanului Butoane. Nimeni nu mai stie ce contin hartiile si, spun unii procurori, oricum o parte dintre victime si-au retras intre timp declaratiile. De inteles, daca ne gandim ca oamenii au realizat singuri ca luni de zile, nicio o autoritate n-a miscat macar un deget in fata gruparii interlope.
Fostul prim procuror spune ca este vizat de clanul mafiot Butoane pentru ca a cerut arestari pe numele unora dintre membrii gruparii. Cu toate acestea, tot el spune ca dosarele legate de aceeasi interlopi nu au fost anchetate de el, pentru ca nu avea compententa. Le-a trimis la Bucuresti.
Asadar, Consiliul Superior al magistraturii a constatat nereguli grave. Ce a facut pentru a-l sanctiona pe procuror? Nimic, pentru ca acesta a demisionat.
Gheorghe Neagoe continua: "Mi-am dat demisia in ianuarie si am astetat timp de trei luni ca CSM sa ia act de demisia mea. Motivul pentru care mi-am dat demisia a fost ca incepusem sa primesc amenintari si sa realizez ca siguranta familiei mele este in pericol".
Asadar, procurorul Gheorghe Neagoe si-a dat demisia din magistratura si ancheta Consiliului Superior al Magistraturii s-a oprit. Asta cu toate ca, daca se ajunsese la concluzia ca mii de dosare nu au fost lucrate, magistratul poate fi suspectat de abuz in serviciu si favorizarea infractorului.