Mare atentie la solicitarea fondurilor europene nerambursabile!

Ultima actualizare: 01-11-2012 21:01

Cei care solicita fonduri europene nerambursabile trebuie sa isi faca atent calculele de la bun inceput pentru ca altfel risca sa piarda bani.

Doi zootehnisti din Mures au invatat aceasta lectie pe propria piele. Pentru ca au gresit socotelile, au obtinut mai putini bani europeni decat ar fi avut dreptul.

Ferma de porci din comuna Band este una dintre cele mai moderne din judetul Mures. Aici animalele sunt hranite dupa o tehnologie germana, cu hrana lichida preparata si distribuita de utilaje computerizate.

Bucataria computerizata a fermei de porci valoreaza peste 100.000 de euro.

Modernizarea fermei a inceput in urma cu doi ani, dupa ce patronii au obtinut o finantare europeana de 50 la suta din valoarea de 860 de mii de euro prevazuta in proiect. Abia cand s-au apucat de lucru au descoperit ca au gresit si costa mai mult.

Singura salvare a fost obtinerea unui credit bancar de peste un milion de euro, cu perioada de gratie. Banii europeni au venit in trei transe, pe masura finalizarii lucrarilor.

Totul a fost modernizat din temelii, iar animalele au cele mai bune conditii. Cei doi fermieri cresc acum 6.000 de porci si se gandesc deja la o extindere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO