Comisia Europeană va aloca României peste 500 milioane euro pentru asigurarea accesului la apă curată și asistență medicală

Ultima actualizare: 17-03-2020 15:13
fonduri, ue, pierdute, comisia europeana,
Pro TV

Comisia Europeană a aprobat, astăzi, un pachet de investiții în valoare de peste 1,4 miliarde de euro din fonduri UE în 14 proiecte mari de infrastructură din 7 state membre, și anume Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, Portugalia, România și Spania.

Proiectele acoperă mai multe domenii-cheie, cum ar fi mediul, sănătatea, transportul și energia, pentru o Europă mai inteligentă și cu emisii scăzute de carbon. Acestea reprezintă o investiție masivă pentru a stimula economia, pentru a proteja mediul și pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor și bunăstarea socială, anunță Comisia Europeană.

Comisia Europeană a mai anunțat că țara noastră va beneficia de 486,6 milioane de euro din Fondul de coeziune, fonduri ce vor asigura accesul la o mai bună apă potabilă și la tratarea adecvată a apelor reziduale, de care vor beneficia peste 400.000 de persoane din sud-vestul României. Precum și prevenirea contaminării apelor subterane în județul Suceava, de care vor beneficia 220 000 de locuitori.


De asemenea, Comisia Europeană a informat că UE va investi 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru a îmbunătăți calitatea și eficiența serviciilor medicale în regiunea de nord-est. Această investiție va fi în beneficiul a 90 000 de locuitori, iar pacienții vor primi un tratament de înaltă calitate, numărul deceselor și al dizabilităților pe termen lung va fi redus.


Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „În vremuri care pun greu la încercare continentul nostru, este esențial ca politica de coeziune să își mențină rolul de a sprijini economia în beneficiul cetățenilor. Multe dintre proiectele aprobate contribuie, de asemenea, la îndeplinirea obiectivelor Pactului verde european. În momentul în care Comisia Europeană, statele membre și regiunile își unesc forțele, putem obține rezultate importante”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO