Vulcanizări și spălătorii mobile pentru românii ocupați. Ce prețuri se cer
Afacerile mobile sunt în continuă creştere în România. Antreprenorii se laudă cu profituri de 20% din încasări.
Fie că vorbim de vulcanizări pe roţi, spălătorii în parcarea blocului ori la birou sau chiar bucătari la domiciliu, aceste servicii sunt preferate mai ales de cei care au un program încărcat. Clienţii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru confort: sunt scutiţi de cozi, de timp pierdut pe drumuri şi obţin rezultate bune de la profesionişti.
Nu ştii niciodată când faci până, unde este cea mai apropiată vulcanizare şi ce program de lucru are. În judeţul Covasna, rezolvarea rapidă pentru această problemă vine de la service-ul auto mobil, care intervine oriunde este nevoie, inclusiv în alte judeţe.
Mecanicul, care are şi o vulcanizare clasică, are tot ce îi trebuie şi pentru cea mobilă. A investit 10.000 de euro, dar profitul a crescut cu 20%. Fiecare kilometru de deplasare costă 4 lei. Iar preţul manoperei variază bineînţeles în funcţie de munca depusă.
Tot în ajutorul şoferilor, la comandă vin şi spălătoriile sau curăţătoriile mobile.
Cu 8.000 de euro, un tânăr a cumpărat toată aparatura de care are nevoie. A amortizat rapid investiţia şi acum este pe profit. Un pachet complet, de curăţare profesională de interior costă 300 de lei şi durează până la 3 ore.
Tot mai mult teren câştiga şi bucătarii la domiciliu.
Dan are 25 de ani şi de 4 ani găteşte cu pasiune. Clienţii care îl cheamă acasă îşi plătesc singuri produsele. Şi bucătarul cere de la 20 de lei în sus, în funcţie de meniu.
"Fac orice tip de mâncare, antreu, fel principal, deşert. Mă sună clientul şi îmi spune ce vrea să mănânce în ziua respectivă, îi fac o listă de alimente şi dacă nu are timp mă duc eu”, spune Dan Lechințan.
Cereri mari la domiciliu sunt şi pentru manichiură, pedichiură, masaj, kinetoterapie, machiaj, tuns şi coafat sau chiar fitness.