Vânzări record pentru cea mai mare crescătorie de fazani din țară, aflată în Prahova
Fazanii se reîntorc printre preferinţele gurmanzilor, dar şi ale vânătorilor români. Cea mai mare crescătorie din ţară, aflată la Gherghița, în Prahova, are în acest an vânzări record.
Principalii clienţi sunt proprietarii fondurilor cinegetice, care vor să-şi populeze domeniile cu aceste păsări. La poarta crescătoriei vin însă şi oameni care vor să pună fazanii direct în cuptor.
Făzănăria Direcţiei Silvice Prahova se întinde pe 25 de hectare. Păsările crescute aici în semi-libertate ajung apoi în bătaia puştii a sute de vânători din toată ţara.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dan Horia Constantin, șef făzănerie: „2019 mai se pare un an destul de bun. La data de astăzi putem spune că am o producție, o vânzare record, pe anul acesta, 21.000 de bucăți de pui de fazani, plecând de la vârsta de o zi până la 300 de zile.”
Ouăle de fazan stau în incubator 24 de zile, până când puii ies din găoace. După 50 de zile de îngrijire atentă, păsările sunt mutate în voliere de creştere, unde îngrijitorii încearcă să le creeze condiţii similare celor din libertate.
Cât stau în crescătorie, fazanii sunt nevoiţi să poarte ochelari speciali.
Un fazan matur nu cântăreşte mai mult de două kilograme, cu tot cu penaj, iar carnea se vinde cu peste 30 de lei kilogramul. Supa sau friptura de fazan sunt considerate însă nişte delicatese.
Există şi clienţi care nu vor să ucidă păsările, nici măcar pentru a le mânca. Astfel, unii fazani ajung în grădinile unor pensiuni şi au un rol pur decorativ.