Un primar din Gorj a scăzut toate salariile cu 20%, inclusiv pe al lui. Reacția angajaților


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 03 Iulie 2018 21:27
Categorie: Stiri Economice
primar balesti

Cei aproximativ 50 de funcţionari din cadrul primăriei comunei gorjene Băleşti, în frunte cu primarul, încasează de două luni salarii diminuate cu 20%.

Este o măsură a autorităţilor locale de a se asigura că banii din fondul de salarii sunt suficienţi pentru plata lefurilor până la finele anului, relatează pandurul.ro.

Pentru a fi sigur că banii vor ajunge până în decembrie, primarul Mădălin Ungureanu a dispus încă de acum două luni ca salariaţii să primească doar 80% din leafă. Acesta a spus că a fost nevoit să ia această măsură ca să nu blocheze proiectele din fonduri europene.

„Am luat această decizie tocmai pentru a evita situaţia de a rămâne fără niciun leu, cum au rămas alte primării. Astfel, am putea lua în aceeaşi formă până la sfârşitul anului. Dacă luăm salariile întregi, în ultimul trimestru nu mai aveam bani. Acum, toţi aşteptăm cu sufletul la gură o rectificare. Sperăm să fie pozitivă, dar dacă nu e, ce facem? A fost o măsură preventivă. Nu ştiu cum au primit salariaţii vestea, nu mi-au zis în faţă, dar au acceptat. Trebuia să luăm măsuri. Decât să ajungem în situaţia să facem restructurări, mai bine ne chibzuim”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Angajaţii au semnat că sunt de acord cu reducerea, dar tot speră să recupereze banii la rectificarea bugetară promisă de guvernanţi.

„Dacă nu vom primi bani la rectificare, 80% vor primi până la sfârşitul anului. Există şi posibilitatea să primească şi diferenţa. Și eu primesc salariul diminuat. Primul exemplu de la vârf începe”, a explicat primarul din Băleşti.

Salariaţii Primăriei Băleşti au pierdut la salariu între 200 şi 500 lei, în funcţie de remuneraţia fiecăruia.

 

Sursa: Pandurul

VIDEO PROTVPLUS.RO