Propunerea TAROM pentru Ministerul Transporturilor: o divizie LOW-COST. Ce ar presupune insa un bilet de avion mai ieftin
Tarom se gandeste sa infiinteze o divizie Low Cost. Ideea a fost discutata de ministrul Transporturilor cu directorul general al companiei, iar acesta trebuie sa demonstreze ca noua structura ar fi profitabila.
Tarom ar pasi astfel pe urmele marilor operatori europeni. Pasagerii care vor opta pentru bilete mai ieftine vor renunta la servicii cum ar fi mancarea si bagajele de cala.
Diviziile low cost ale companiilor clasice ofera un mare avantaj, bilete ieftine. Exista insa si capcane pentru buzunarele pasagerilor. Check-in-ul in aeroport, bagajele de cala, chiar si imbarcarea rapida va costa in plus. Mai mult, companiile low cost aleg sa aterizeze pe aeroporturi mici, departe de oras. As ca ar fi bine sa puneti bani deoparte pentru taxi.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De exemplu, in Londra, in loc sa aterizati pe Heathrow, veti ateriza pe Luton, la cel putin 50 de kilometri distanta. La Paris, in loc de Charles De Gaulle, o sa popositi pe Beauvais, adica la 80 de kilometri distanta.
Pana sa ajungeti insa la destinatie, mare atentie la detalii. Un pasager, de exemplu, a aflat ca bagajul sau de mana este prea mare si trebuie sa plateasca pentru cala.
"- Il fac si asa, sa intre, ii rup rotile si il fac.
- Trebuie sa fie pana la bara roz. Cand va calmati va primiti cartea de imbarcare inapoi."
Un altul a platit o taxa speciala pentru ca tichetul de imbarcare ar fi fost completat gresit online.
"O sa trebuiasca sa platesc 35 de euro cu japca."
Cu toate aceste dezavantaje, companiile low-cost au succes, iar marii operatori din Europa au deja divizii. Ministrul Transporturilor spune ca directorul general al Tarom i-a facut o astfel de propunere.
"- V-a zis de Tarom Low-Cost, divizia Low-Cost?
- Da, mi-a zis.
- Si s-a ajuns la vreo etapa?
- Toata discutia privitor la aceasta companie se va desfasura intr-o luna de zile pe seama planului de management. Daca e plus un leu care intra in buzunar, nu pleaca din buzunar, e perfecta ideea", a comentat Ioan Rus, ministrul Transporturilor.
Pana atunci, ministrul de resort spune ca Tarom trebuie sa rezolve o problema de eficienta. Daca o companie low cost are un salariat la 7 mii de calatori, ai nostri au un salariat la 1500 de calatori. Cu alte cuvinte, costurile cu personalul sunt de 6 ori mai mari.