Ce salariu are un pilot de la Tarom si cat castiga o stewardesa


Ultimul update: Luni 22 Septembrie 2014 07:01
Data publicarii: Vineri 19 Septembrie 2014 13:22
Categorie: Stiri Economice
Avion Tarom

Protestul pilotilor Tarom de luni si marti a fost declansat din cauza nemultumirilor privind salariile si noul contract colectiv de munca, inregistrat fara sa se tina cont de revendicarile lor, au declarat pentru MEDIAFAX surse din randul pilotilor.

Potrivit surselor citate, conducerea companiei Tarom s-ar fi folosit de sindicatul majoritar si de alte doua sindicate mai mici pentru a putea inregistra la ITM noul contract colectiv de munca, fara a lua in calcul cerintele pilotilor.

"Netul unui pilot comandat nu depaseste 3.800 - 4.000 de euro, in timp de un pilot Lufthansa are intre 18.000 si 20.000 de euro pe luna, iar unul de la Air France, intre 10.000 si 12.000 euro. La noi, toate negocierile au fost date la o parte", au mai spus aceleasi surse, precizand ca toate aceste lucruri sunt completate si de nemultumiri privind managementul companiei si de modul in care sunt ocupate pozitiile cheie din companie. Conform surselor citate, insotitorii de bord de la Tarom au un salariu de 1.600 de lei net pe cartea de munca, la care se adauga diurnele externe - 600 de euro net lunar.

Citeste mai multe pe zf.ro

Sursa: zf.ro

TELEKOM angajeaza in mai multe orase mari din Romania. Vezi unde te poti angaja
Cat castiga un angajat Kaufland sau Carrefour
Ce salariu castiga cel mai bine platiti angajati ai celui mai mare retailer online din Romania - eMag
VIDEO PROTVPLUS.RO