Sponsorizările pentru ONG-uri, blocate. Cazul asociației care luptă să ridice un spital de copii

Ultimul update: Luni 02 Iulie 2018 20:07
Data publicarii: Luni 02 Iulie 2018 19:25
Categorie: Financiar

Mii de organizaţii neguvernamentale sunt împiedicate de o modificare fiscală să mai obţină sponsorizări de la majoritatea firmelor.

Sunt afectate micile asociaţii de părinţi care strâng bani să-şi trateze copiii bolnavi, dar şi organizaţia care luptă să construiască un spital pentru copiii bolnavi de cancer.

Asociaţiile au depus deja un memoriu şi aşteaptă un răspuns de la Ministerul Finanţelor. Timpul este nemilos pentru copiii care risca să rămână fără tratament, avertizează părinţii disperaţi.

Carmen Moldovan şi-a înfiinţat un mic ONG, după ce cei doi copii ai săi au fost diagnosticaţi cu autism. S-a aliat cu alţi părinţi şi se luptă lună de lună să obţină banii necesari terapiei pentru patru copii cu autism. De curând, însă, situaţia a devenit disperată: părinţii au rămas fără banii daţi prin sponsorizări de la firme, după schimbarea Codului Fiscal.

Carmen Moldovan: ''Rezultatul final pentru noi, ONG-urile mici, a fost dezastruos... Practic, noi suntem grupaţi câte 2-3 părinţi, accesăm aceste fonduri ca să plătim terapia copiilor, nu ne putem permite, nu avem spaţiu, nu avem posibilitatea să obţinem aceste acreditari care sunt şi de lungă durată şi sunt foarte costisitoare.''

Aceleaşi probleme sunt pentru majoritatea ONG-urilor, spun voluntarii de la Asociaţia ''Dăruiește Viață'', care vor construi primul spital pentru copiii bolnavi de cancer.

Carmen Uscatu, Asociația ”Dăruiește Viață”: ”Asociaţia 'Dăruiește Viață face un spital, nu există pentru această activitate un serviciu care să fie licenţiat, acreditat. Serviciile acreditate sunt dedicate direct copiilor sau adulţilor în dificultate.''

Mai multe ONG-uri au depus deja un memoriu la Ministerul Finanţelor pentru a cere schimbarea legislaţiei astfel încât şi organizaţiile care nu au servicii licenţiate să poată avea acces la sponsorizările făcute de microintreprinderi.

Potrivit acestora, din 42.000 de ONG-uri, doar 1.200 îndeplinesc cerinţele din legislaţie.

Reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale aşteaptă acum un răspuns de la Ministerul Finanţelor. Cele mai afectate sunt în general ONG-urile mici şi medii, care estimează că ar putea pierde până la 80 de milioane de euro din sponsorizări.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Departamentul de Luptă Antifraudă: În 2017, DNA a fost sesizată în 147 de cazuri, cu un prejudiciu de 45 milioane de euro
Departamentul de Luptă Antifraudă: În 2017, DNA a fost sesizată în 147 de cazuri, cu un prejudiciu de 45 milioane de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Bon fiscal, loteria bonurilor
Loteria Bonurilor 18 noiembrie 2018. Bonurile câștigătoare pe luna octombrie
Soluția firmelor pentru lipsa de personal: roboți sau angajați instruiți de la zero
Ce rating a primit România, după ultimele măsuri ale Guvernului. Deficitul va continua să crească
Ce spun angajatorii străini despre IT-iștii români: "Toată lumea vrea să-i angajeze"
“Tu ești viitorul!” Metoda investigației sau cum să înveți fizică întrebându-te la ce-ți folosește
BCE evaluează băncile din Bulgaria. Țara vecină, gata să adopte euro
Cristian Leonte şi BRD, interviu LIVE pe Ştirile ProTV cu creatorii de mâine
"Tu ești viitorul!" Cristian Leonte şi BRD, interviu LIVE pe Ştirile ProTV cu creatorii de mâine
Decizie radicală la KFC, Pizza Hut şi Taco Bell din România. Ce schimbă din 2019
Chiriile din Alba Iulia au urcat la cifre astronomice odată cu apropierea Zilei Naționale
“Tu ești viitorul!” Întâlnire cu “creatorii” de roboți, tinerii care îndrăznesc să creadă că vor schimba lumea
Black Friday la Blue Air și Wizz Air. Cu cât sunt reduse prețurile la biletele de avion
Dobânzi mai mici și garanții de stat pentru credite. Ce propune Consiliul Concurenței