Premierul Marcel C. și ministrul Marcel B. l-au numit pe Marcel M. șef la Vamă. Alte schimbări la vârful ANAF
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a propus astăzi premierului numirea a doi vicepreședinți la ANAF. Unul dintre posturile de vicepreședinte ANAF este acum ocupat de Sandu Costea, care va fi revocat.
Premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Ion Cupă, președintele Autorității Vamale Române. El a fost numit în mai anul trecut. Conform informațiilor Profit.ro, Marcel Mutescu, până astăzi director în cadrul AVR, a fost numit președinte la Vamă, iar Alexandru Dudu va fi vicepreședinte. La acest moment, postul de vicepreședinte al Vămii este vacant. De asemenea, Nache Daniel a fost numit secretar general la Vamă.
Cei doi noi vicepreședinți ANAF, conform informațiilor Profit.ro, vor fi Ionescu Gabriela Florentina și Drăghici Alexandru, ambii funcționari cu carieră îndelungată în administrația fiscală. Propunerile ministrului sunt așteptate la cabinetul premierului Marcel Ciolacu pentru a fi aprobate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ministrul Finanțelor a declarat în mai multe rânduri că președintele ANAF, Nicoleta Cîrciumaru, face o treabă bună și orice schimbări în conducerea ANAF nu o vor viza. În prezent, ANAF are în organigramă două posturi de vicepreședinte, iar ministrul ar trebui să vină cu numiri pentru ambele. În timp ce unul dintre posturi este deja vacant, postul de vicepreședinte responsabil de colectare, al doilea, cel de vicepreședinte coodonator al activității Direcției Generale Antifraudă Fiscală, este ocupat de Sandu Costea.
De precizat că în România, stat care este departe de a avea un regim fiscal lejer (taxe, impozite și contribuții mici), veniturile fiscale sunt de 27% din PIB, față de o medie europeană de 40% din PIB. Doar la TVA se estimează că evaziunea este de circa 36%. Printre prioritățile Guvernului, asumate oficial în bugetul pe anul în curs, se numără reducerea evaziunii fiscale. Pe anul în curs Guvernul PSD-PNL estimează că reducerea evaziunii și continuarea procesului de digitalizare a ANAF va aduce venituri suplimentare de 19 miliarde de lei. Aceste venituri nu sunt luate în considerare de către Consiliul Fiscal în opinia oficială față de bugetul pe anul curs, din motive de prudențialitate, respectiv nu există garanții reale că va fi adusă la buget această sumă suplimentară.
Puteți citi articolul integral pe Profit.ro.
Sursa: profit.ro
Etichete: bucuresti, anaf, Fisc, vama, marcel bolos, finante,
Dată publicare:
18-01-2024 12:01