Romanii fac performanta la serviciu, de frica sa nu piarda jobul


Ultimul update: Joi 19 Iulie 2012 02:03
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2011 17:52
Categorie: Stiri Economice

Multinationalele par sa fie mai eficiente in Romania decat la ele acasa. Cel putin asta rezulta dintr-un studiu recent, care arata ca salariatii romani ai companiilor straine aduc mai mult profit decat colegii lor din Europa.

Lasand la o parte laudele, sa nu uitam ca ai nostri sunt atat de speriati sa nu isi piarda slujbele, incat muncesc fara sa comenteze prea mult.

In ultimii doi ani, fiecare patron in parte a facut eforturi ca sa evite falimentul.

S-a descurcat asa cum a putut in fata pericolului de a inchide pravalia. Unii au facut concedieri, cei mai multi au redus salariile, iar altii au angajat salariati cu jumatate de norma, i-au trimis pe oamenii in concediu fortat sau in concediu fara plata.

Asa se face ca firmele din Romania par a fi mai productive decat cele din Europa. La fiecare euro pe care un patron roman il cheltuie cu un angajat, ii revin inapoi 53 de centi in plus.

In timp ce profitul firmelor din Europa este de doar 17 centi, la fiecare euro investit. Asta rezulta dintr-un studiu realizat de PriceWaterhouseCoopers cu 58 de companii, majoritatea cu capital strain.

Dealtfel, cresterea productivitatii ar putea fi si unul dintre efectele modificarii codul muncii.

Noul cod al muncii a trecut astazi de Curtea Constitutionala, ceea ce inseamna ca la sfarsitul lunii aprilie ar trebui sa se aplice si primele prevederi ale legii. 

Zeci de tineri romani au prins astazi un post la Disneyland Paris
Angajatii din ministere: prime si stimulente de 110 mil euro in 2010
Uitati de CV-ul clasic. La moda sunt cele video. Crezi ca sunt eficiente?
VIDEO PROTVPLUS.RO