Românii au început să cumpere mai mult online. 20% dintre cumpărători sunt începători

09-12-2020 18:47


Constrânşi de vremuri, românii au prins curaj să cumpere online. Dovadă că în ultima jumătate de an 20% dintre cumpărătorii din mediul virtual sunt începători, arată un studiu recent.

Sunt oameni pe care restricţiile de circulaţie, dar şi teama că s-ar putea infecta i-au convins să facă achiziţii pe internet - de la mâncare, până la produse de îngrijire, haine, şi electronice.

Femeie: ”Alimentele de zi cu zi nu le luăm de pe net înainte acum o fac foarte des”.

Fată tânără: ”Înainte îmi plăcea să merg la cumpărături în supermaketuri să mă uit eu, iar acum prefer să comand”.

Închişi în casă mai mult timp, tot mai mulţi români au descoperit că internetul este un magazin universal deschis non-stop. Un studiu realizat de compania de cercetări de piaţă Nielsen arată că 2 din 10 români au cumpărat pentru prima dată online, în ultima jumătate de an, adică pe timp de pandemie.

Vasi Dragomir, Reprezentant Nielsen: ”Au spart gheaţa, şi-au înfrânt temerile intimidante că vai de mine, cum plătesc eu cu cardul, mi-e teamă, ce se întâmplă în online, oare vine produsul. A contat criteriul de a găsi produse accesibile ca preţ, promoţii mult mai avantajoase în online, dar şi livrarea acasă pentru că te fereşte de a merge în spaţii publice, de stat la cozi”.

Au preferat cumpărăturile online românii care s-au temut de boală, dar şi mulţi care nu mai au deloc timp pentru cumpărături de când ''casa'' a devenit birou pentru adulţi şi sală de clasă pentru copii.

Raluca Radu, reprezentant magazin online de haine: ”40% dintre clienţii are au comandat în perioada martie-august asta au fost clienţi noi. Ca să aibă încredere să comande pentru prima dată e important să avem procedura de livrare şi de retur, unde te poţi plânge dacă ai o problemă”.

Specialiştii bancari spun oamenii care cumpără online nu ar trebui să-şi facă griji privind securitatea plăţilor atâta vreme cât sunt atenţi pe ce site fac comanda.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO