Rabla 2018. Suma primită de la stat pentru o mașină veche, fără ITP valabil

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Dacă vă doriţi o maşină nouă, eventual electrică, aflaţi că de joi a demarat programul Rabla.

Dacă aveţi o maşină mai veche de 8 ani, o puteţi duce la casat. O radiaţi din circulaţie şi beneficiaţi de un voucher de 6500 de lei.

La această sumă se adaugă bonificaţii. 1000 de lei pentru un autoturism care poluează până la 98 de grame de CO2 pe kilometru şi 1700 de lei pentru hibrid.

Pentru Rabla Plus, adică maşini electrice, nu este nevoie de o rablă. Reducerea este de 10.000 de euro. Dacă totuşi aveţi o maşină veche, voucherul ajunge până la 11.400 de euro.

Din fericire, nu mai este nevoie de ITP valabil.

Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului: "Şi autovehiculul uzat, chiar dacă staţionează şi el are un grad de poluare"

Cornel Brezuică, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu: "Acum depinde cât de repede se grăbeşte cetăţeanul, dacă îşi doreşte să achiziţioneze repede, face într-o săptămână."

Dar voucherul pentru o maşină electrică nu va depăşi jumătate din preţ.

O maşină sută la sută electrică costa prim programul Rabla 20.000 de euro şi are o autonomie de 300 de kilometri, ceea ce o face să fie o maşină de oraş. Totuşi, puteţi ajunge şi până la mare, dar va trebui să o încărcaţi acolo.

Găsiţi şi maşini electrice de dimensiuni reduse, care costă aproximativ 20.000 de euro, iar cu reducerea oferită de programul Rabla Plus, puteţi ajunge la un preţ accesibil.

Veţi avea însă mereu grijă bateriilor. Încărcarea la o priză simplă durează 8 ore, iar la una specială, de o mie de euro - 4 ore. O priză care încarcă rapid costă 40.000 de euro.

Hakim Boutehra, reprezentantul unei companii auto: "Putem ajuta clienţii noştri să-şi instaleze prizele speciale. Suntem dispuşi să oferim şi un discount din preţul staţiei de încărcare."

Consumul pentru 100 de kilometri costă 5 lei, în schimb, la o maşină pe benzină - 50 de lei. Dacă parcurgeţi 20.000 de kilometri pe an, economia este de 2000 de euro. În plus, nu poluaţi mediul.
 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO