Povestea fără sfârșit a metroului din Drumul Taberei. Finalizarea, amânată din nou

Dată publicare: 06-02-2018 18:15
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Finalizarea primei linii de metrou construită de la zero după revoluție se amână din nou. Autoritățile au recunoscut că nici în acest an nu sunt capabile să termine magistrala din cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Susțin că metroul ar putea circula abia în 2019, dar nici acest termen nu este sigur, pentru că s-au încurcat în licitații și contestații.

Așadar, atenție, ușile nu se vor deschide prea curând.

După nenumărate amânări și lucrări întârziate, compania Metrorex a recunoscut acum un lucru evident: nici în acest an nu va fi gata metroul din Drumul Taberei.

Într-un răspuns oficial transmis Știrilor PRO TV, oficialii spun:

”Punerea în funcţiune cu călători a Magistralei 5 de metrou este preconizată a avea loc în trimestrul I 2019, în funcţie de rezultatul probelor tehnologice, depinzând bineînțeles de semnarea contractului de siguranță și automatizare."

Din cauza traficului foarte aglomerat, locuitorii din Drumul Taberei fac chiar și o oră până în centrul Bucureștiului. Metroul, desigur, le-ar face viața mult mai ușoară, însă acesta trebuia să fie gata în 2015, așa cum scrie și pe un panou uitat pe gardul șantierului.

Dar au trecut ani, iar lucrările continuă chiar și acum. Așa că oamenii nu mai au încredere că metroul va fi gata vreodată.

Licitațiile la metroul din Drumul Taberei au început în 2008, lucrările în 2012, iar de atunci termenele de finalizare au fost amânate.

Cum însă și licitațiile pentru achiziția trenurilor au fost blocate, povestea fără sfârșit a metroului din Drumul Taberei s-ar putea să nu se termine nici în 2019.

Asta în condițiile în care inspectorii Oficiului European Antifraudă, OLAF, au declanșat o investigație și anchetează acuzații de nereguli în desfășurarea proiectului.


VIDEO PROTVPLUS.RO