Reteaua europeana EURES ofera 2.000 de job-uri in UE pentru romani. Prioritate au tinerii intre 18 si 32 de ani
Peste doua mii de posturi in straintate sunt puse la dispozitia romanilor, de reteaua europeana EURES. Aceasta este formata din toate agentiile de munca publice din Uniunea Europeana, plus Elvetia, Islanda si Norvegia.
Prioritate au tinerii intre 18 si 32 de ani. Celor care isi gasesc un job, Comisia Europeana le asigura cheltuielile de transport pana la interviu, plus prima de instalare si plata cursurilor de limbi straine, adica peste 2500 de euro.
Cristina Ghimpu e data exemplu de site-ul european EURES. S-a angajat in Italia din 2011, ca specialist in fonduri europene la o companie agricola.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Cristina Ghimpu: "Incerc sa ma specializez, sa scriu proiecte europene, sa prind experienta, sa lucrez intr-o firma in strainatate. Eu le aduc loc un plus de experienta, pentru ca deja am lucrat in Romania ca si consultant, am implementat proiecte, iar ei ce-mi aduc mie... ceva nou, ceva nou. Acum nu pot sa spun mult sau putin, dar cred ca e ceva nou si cred ca o sa realizez ceva bun in viitor. Acum experimentez."
Cei interesati pot aplica pe site-ul EURES si pe ANOFM.ro. Pe langa CV si conditiile cerute de fiecare job in parte, candidatul nu trebuie sa mai fi fost angajat de acea companie.
Camelia Mihalcea, coordonator EURES Romania: "Sa fie rezident intr-un stat membru si locul de munca sa fie intr-un alt stat membru."
Interviul poate avea loc pe internet, dar si la sediul firmei. Cheltuielile de drum vor fi suportate de EURES. De asemenea, si cele pentru cursurile de limbi straine, pentru echivalarea si recunoasterea calificarilor sau cheltuielile de mutare. Iar oferta de joburi de astazi, de exemplu, e foarte variata.
De la muncitori necalificati, in Spania, pana la asistenti medicali in Marea Britanie, programatori in Polonia sau un post pentru un doctorand in Norvenia. Atentie, puteti intra in acest program, chiar daca gasiti jobul prin alte agentii private, verificandu-le astfel seriozitatea.
Camelia Mihalcea, coordonator EURES Romania: "Daca o persoana si-a gasit el singur locul de munca si indeplineste conditiile din ghidul proiectului, poate sa aplice nestingherit pentru aceste alocatii financiare trimitand la noi toate formularele respective."
Si patronii de la noi se pot inscrie, daca vor sa angajeze straini. Programul va acoperi o parte din costurile de formare, plus instalarea, insa si firmele trebuie sa contribuie.
Sursa: Pro TV
Etichete: uniunea europeana, bani, salarii, joburi, locuri de munca,
Dată publicare:
15-01-2016 18:23