Pentru ca nu au cumparatori, constructorii modifica locuintele. Cu 35.000 de euro iti iei garsoniera
Anul 2011 este pe duca, insa criza din domeniul imobiliar ramane neclintita. Putinii romani care si-au cumparat in ultimele luni un apartament au ales unul de dimensiuni mici.
Altfel, nu s-ar fi incadrat in banii pusi deoparte sau in creditul primit de la banca. In prezent, oferta-i larga, pentru ca dezvoltatorii modifica de zor locuintele spatioase pe care nu si le permite nimeni. Cererea lasa de dorit.
Familia Nita, de exemplu, s-a mutat din apartamentul vechi intr-o garsoniera noua. Au cerut constructorilor sa transforme locuinta de 42 mp intr-un mic apartament cu doua camere, iar astazi au un dormitor in plus pe langa living si bucatarie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Au vandut apartamentul din Colentina cu 45.000 de euro si cu banii obtinuti au achitat locuinta din Berceni.
Garsoniera dubla, cum o numesc ei, a costat 35.000 de euro. Mai mult nu si-ar fi permis, asa ca isi gospodaresc spatiul cum pot mai bine.
Pe langa familia Nita, multi alti clienti prefera apartamentele noi, de mici dimensiuni.
Locuinte mici sunt si in strainatate. Suprafata medie a unei garsoniere in Paris ajunge la 35 mp, iar in Barcelona, un apartament cu doua camere are in general de 50 mp.
Vestea buna e ca in anul care vine, dezvoltatorii vor fi nevoiti sa se adapteze la puterea de cumparare si la noile tendinte de creditare.
Din cele peste 8.000 de apartamente noi puse la vanzare in Bucuresti, cele mai multe se vor ieftini din lipsa de cumparatori.