Parlamentul nu mai are bani pentru plata pensiilor speciale, care au crescut de la 1 iulie. Dragnea: "Nu avem, nu platim"

Ultimul update: Luni 24 Iulie 2017 04:54
Data publicarii: Vineri 21 Iulie 2017 19:01
Categorie: Financiar

Premierul Mihai Tudose este presat de fostii colegi parlamentari, pensionati intre timp, sa le dea mai multi bani la rectificarea bugetara din august.

Este vorba despre plata pensiilor speciale, care au crescut de la 1 iulie, ca efect al intrarii in vigoare a Legii salarizarii unitare. Patru milioane de euro este suma ceruta de conducerile Senatului si Camerei Deputatilor, pentru plata celor 700 de pensii speciale, unele dintre ele fiind si de 10.000 de lei.

Guvernul trebuie sa gaseasca rapid 18,3 milioane de lei cu care sa "trateze" efectul pervers al legii salarizarii: cresterea cu pana la 70% a pensiilor speciale pentru parlamentari. Surse politice sustin ca, la Senat, banii s-au terminat, iar fostii alesi fac presiuni sa isi primeasca un drept pe care tot ei si l-au stabilit prin lege. 6 milioane de lei ar fi necesarul pentru cei peste 200 de fosti senatori, in timp ce Camera - pentru 480 de persoane - ar avea nevoie de 12,3 milioane, pana la finalul lui 2017.

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor: "Nu mai sunt bani, nu mai platim, aia e...."

Pentru ca este vorba de propriul buzunar, alesii care au adoptat Legea pensiilor speciale au decis ca sumele primite sa creasca ori de cate ori creste si indemnizatia parlamentarilor in functie.

Dezamagire pentru pensionarii care vor sa ajunga la tratament in statiuni, gratuit sau redus. Sunt doar 200.000 de bilete

Daca in luna iunie, un parlamentar pensionat primea 2.032 de lei pentru patru ani petrecuti in Legislativ, pentru iulie va incasa 3.445 lei. Iar pentru cei care au trei sau mai multe mandate, pensia speciala a crescut de la 6.096 de lei la 10.335 lei PE LUNA. Atentie! Aceste sume se adauga pensiilor pentru limita de varsta.

Printre beneficiari acestei legi gasim si doi fosti presedinti ai Romaniei. Pentru cele doua mandate de senator, Ion Iliescu primeste in plus la pensie in jur de 7.000 de lei, de la 1 iulie. De aceeasi suma se bucura si Traian Basescu, la randul sau, cu o experienta de opt ani in Parlament.

Fostul premier Nicolae Vacaroiu - cu o vechime de 12 ani in Senat - camera pe care a si condus-o de altfel - va incasa si el peste 10.000 de lei. Suma maxima o va primi si cel mai indarjit sustinator al legii pensiilor speciale - Anghel Stanciu - care a activat 24 de ani in Parlament ca ales PSD sau PRM.

Irina Loghin, Petre Roman, Augustin Zegrean - fost presedinte al Curtii Constitutionale - sau Marcu Tudor, fratele lui Corneliu Vadim Tudor, beneficiaza si ei de bani in plus la pensie.

In schimb, seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a anuntat ca nu doreste sa beneficieze de acesti bani, motiv pentru care nu a depus cerere pentru pensie speciala.

Un batran din Gorj lupta de luni de zile sa convinga autoritatile ca este in viata. Cum a ajuns sa fie declarat decedat

Un batran din Gorj lupta de luni de zile sa convinga autoritatile ca este in viata. Cum a ajuns sa fie declarat decedat

VIDEO PROTVPLUS.RO

santier naval

Premieră în România. Statul răscumpără un gigant industrial, privatizat în 1997

Viața după cel mai mare faliment din istorie. Simbolul prosperității americane renaște din ruine

Indicele Robor la trei luni a crescut la 3,41%, cel mai mare nivel din 2014

Mișcarea inedită făcută de Blue Air. Cum vor arăta aeronavele operatorului low-cost românesc

România, între țările cu cea mai mică datorie din UE. Statul care s-a împrumutat cât dublul PIB-ului

Gaură de 6 mld. € în PIB-ul Germaniei. Trump îngenunchează cea mai mare economie a UE

mure

Investițiile în culturile de mure, un succes în 2018. Profitul scos dintr-un hectar

Reguli noi pentru plata amenzilor. Legea a fost promulgată

Rectificare bugetară la Primăria Capitalei: Alte 10 milioane de lei la Catedrala Mântuirii Neamului

Bani de la Primăria Capitalei pentru pensionarii care au nevoie de ochelari

Primăria Capitalei va acorda 9.000 de lei celor care vor să-și cumpere mașini cu emisii reduse

“Dr.Copper”, metalul care previzionează crizele. Prețul, la cel mai scăzut nivel al anului