OMV nu va plăti taxa de solidaritate în Germania și nici în România, susțin oficialii companiei. Suma plătită în Austria
Grupul austriac OMV a anunțat că nu numai OMV Petrom nu se califică la plata taxei de solidaritate, potrivit legislației europene, ci și subsidiara grupului din Germania, OMV Deutschland GmbH., informează Profit.ro.
În Austria, doar 2 companii membre ale grupului depășesc pragul de 75%, acestea urmând a achita o sumă modică, de 90 milioane euro, considerabil mai redusă decât cea estimată inițial, de 150 milioane euro.
“În ceea ce privește taxa de solidaritate, există, dacă luăm în calcul Regulametul UE, în principiu trei țări în care OMV ar putea analiza aplicabilitatea acesteia: România, Germania și Austria. Atât în România, cât și în Germania, conform legislației actuale, OMV Petrom și OMV Deutschland GmbH nu sunt afectate de respectiva legislație. Nu li se aplică (taxa de solidaritate -n.r.), pentru că pur și simplu nu este atins pragul privind (ponderea veniturilor din codurile CAEN din Regulamentul European de 75% din - n.r.) cifra de afaceri. Referitor la Austria, am estimat inițial (în ianuarie - n.r.) o valoare de până la 150 de milioane de euro, însă am calculat în prezent că este vorba de doar 90 de milioane de euro, ținând cont de faptul că legislația austriacă se aplică doar pe ultimele șase luni ale anului 2022”, a anunțat directorul financiar al companiei, Reinhard Florey.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Articolul integral poate fi citit pe Profit.ro.
Anul trecut profitul net al OMV Petrom fost de 10 miliarde de lei, în timp ce contribuţia la bugetul de stat, prin taxe şi dividende, a atins un nivel record de 20 miliarde de lei. Creşterea taxelor a fost determinată, în principal, de impozitele şi contribuţiile specifice industriei, totalizând peste 7 miliarde de lei.