Mercedes deschide o noua fabrica la Sebes. Muncitorii romani vor produce cutii de viteza pentru cele mai luxoase modele

Ultima actualizare: 07-04-2014 07:07

Limuzinele sefilor de stat si ale celor mai importanti directori de multinationale vor fi echipate in curand cu cutii de viteza produse in Romania. Mercedes a inceput constructia unei noi fabrici la Sebes.

Muncitorii nostrii vor produce cutii de viteza pentru cele mai luxoase modele ale constructorului german. Investitia ajunge la 238 de milioane de euro.

Fabrica va fi functionala incepand cu 2016, iar aici vor fi produse cutii de viteze in 7 in si 9 trepte, cele mai avansate din punct de vedere tehnologic.

Nemtii au primit un ajutor de stat de peste 30 de milioane de euro ca sa vina in Romania. La Sebes au deja functionala o alta linie de productie, tot pentru cutii de viteza.

Asadar in 2 ani unitatile din Romania vor echipa modelele A, CLA, E si S, aproape jumatate din gama producatorului german.

In 2 ani numarul angajatilor Daimler din Romania va ajunge la 1000. Ei sunt platiti cu un salariu mediu de 330 de euro, de 6 ori mai mic decat un muncitor din Germania.

Romania a pierdut insa lozul cel mare. In 2009 Mercedes voia sa construiasca o fabrica de automobile, o investitie de 800 de milioane de euro, care pana la urma s-a dus in Ungaria, pentru ca la noi in tara nu sunt autostrazi si drumuri civilizate.

In martie, Mercedes a inregistrat cele mai bune vanzari din istoria companiei, trase in sus inclusiv de comenzile pentru Clasa E, model pentru care se vor produce cutiile de viteza de la Sebes.

Nemtii sunt al 3-lea investitor strain in Romania, dupa olandezi si austrieci. Sunt prezenti in comert, industria auto, energie, asigurari si industria materialelor de constructie

Investitorii germani au ales indeosebi zona Transilvaniei unde sunt foarte multi vorbitori de limba germana. Cele mai mari investitii sunt in judetele Timisoara, Arad, Cluj, Alba si Brasov.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO