Investitia de 35 mil euro care a facut dintr-un teren de vaci cel mai mare parc eolian din Romania
Transformare spectaculoasa pe un teren viran din Gorj. Daca in urma cu o jumatate de an, nimeni nu dadea doi bani pe un camp de la marginea orasului Targu Carbunesti, acum in zona au fost investite zeci de milioane de euro.
Si ieri a fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din tara, ce produce energie verde.
Peste 80 de mii de panouri solare impanzesc acum campul care se intinde pe 52 de hectare.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Firma care se ocupa de acest parc - ce are o putere instalata de 20 de megawati pe ora - a investit aici 35 de milioane de euro.
"Avand in vedere profilul clientilor nostri care consumau energie mai mult ziua am decis sa investim in fotovoltaica. Este si o energie stabila.", a declarat Adrian Pavelescu, directorul firmei.
Si primaria din Targu Carbunesti are de castigat - bugetul anual va creste cu 4,7% la suta. Asta inseamna 150 de euro pe zi, dupa cum a calculat edilul.
"Ca si valoare era zero sau aproape zero, pasteau 10 capre si 50 de vaci pe acest teren, ca valoare era zero si va dati seama ca acum a crescut de zeci de ori aceasta valoare.", a declarat Mihai Mazilu, primarul orasului Targu Carbunesti.
Autoritatile spun ca vor sprijini in continuare initiativele pentru obtinerea de energie verde.
"Noi o sa venim in perioada urmatoare cu o legislatie prin care o sa sprijinim asocierea in participatiune a administratiei nationale apele romane cu firme private pentru a realiza microhidrocentrale.", a declarat Lucian Varga, ministrul delegat al Apelor si Padurilor.
Pana in 2020, Romania s-a angajat sa asigure 20% din energia necesara, din surse nepoluante.